Drugi o nama

Irina Pejoska

harfa


Zahvaljujući Fondaciji "Dobar Glas" i jednokratne stipendije koja mi je dodeljena, moj odlazak na letnji kurs u Francusku je bio realizovan, a meni je bio od velikog značaja za buduću karijeru. Jedna ovakva vrsta pomoći i podrške umetnicima u Srbiji mnogo znači jer takvih fondacija nema, a finansijsku podršku mladim muzičarima koji se bave klasičnom muzikom gotovo da niko ne pruža. Ova jedinstvena prilika da se usavršavam kod svetski priznatog harfiste, a koju sam dobila zahvaljujući Fondaciji, otvorila mi je vrata za nova znanja, iskustva, kontakte, ali i reference koja će mi značiti u nekim budućim projektima i audicijama. Ono što je jedinstveno kod ove Fondacije je i to što mi nije samo pružila jednokratnu pomoć već je ispratila svaku moju aktivnost, bila verna publika puna podrške na svakom koncertu tokom cele godine i bila tu za svaku vrstu pomoći i sugestije. Veoma cenim filantropski rad ove plemenite Fondacije i nadam se da će još mnogo talentovanih, vrednih i posvećenih muzičara dobiti priliku da budu stipendisti "Dobrog glasa". Hvala na svemu, a ja želim da verujem da ću i ja jednog dana biti sa one druge strane Fondacije i biti u mogućnosti da pomognem nekim novim mladim i ambicioznim umetnicima.

Milan Đokić

kontrabas


Fondacija Dobar Glas je sinonim za podršku u svetu muzike, podrška koja omogućava, vodi, daje razne prilike muzičarima raznih uzrasta. Nove ideje za bodrenje mladih ambicioznih muzičara se samo rađaju i inspirišu iste da pokažu svoj pun potencijal i predstave svoj rad i zalaganje, naravno kao i svojih profesora, u najboljem mogućem svetlu. Zahvaljujući divnoj saradnji Škole za Muzičke Talente i Fondacije, imao sam priliku da čujem mnogo lepih koncerata kao nekadašnji đak te škole, a takođe i da sam nastupim na obeležavanju Gala koncertu fondacije Dobar glas. Velika čast i tada veliki korak za mene, taj nastup bio je samo odraz njihove i moje zajedničke posvete muzici. Naravno živimo u svetu gde su na kraju dana finansije ipak od važnosti i kao njihov stipendista sam po odlasku na studije u Berlin dobio podršku i u tom aspektu. S obzirom na situaciju u našoj zemlji i razlici u životnim standardima, meni je to bila ogromna pomoć pri početku osnivanja mog života u Nemačkoj.

Neizmerno zahvalan i srećan što fondacija ovog tipa egzistira u našoj zemlji, čak štaviše samo širi spektrum načina svoje podrške mladima, mogu da kažem da su mi inspiracija da takođe ja u budućnosti pomažem mladim muzičarima, makar u nekim aspektima.

Slaven Balać

klarinet


Fondacija Dobar glas je godinama pratila moj umetnički rad pre nego što odlučila da postanem njihov stipendista 2021. godine čime mi je pružena značajna podrška za profesionalni razvoj i usavršavanje. Za mene je ovo bilo od višestrukog značaja, ne samo kao materijalna pomoć koja je svakom mladom umetniku neophodna već, pre svega, kao potvrda vrednosti mog autentičnog umetničkog izraza, vrednovanja mog svakodnevnog rada sa mogućnošću da me čuje šira publika. Istovremeno ovo je podrška koja me obavezuje da još više radim i opravdam poverenje koje mi je Fondacija ukazala. Osećam veliku zahvalnost što sam se našao u društvu mnogobrojnih mladih umetnika, takođe stipednista „Dobrog glasa“.

Lepota muzike je i u druženju, razmeni iskustava, novim nastupima, a sve to mi omogućuje ova plemenita Fondacija.

Kata Stojanović

violina


Izuzetno sam zahvalna Fondaciji ,,Dobar Glas’’ na pruženoj prilici da dva puta sarađujem sa Nemanjom Radulovićem, Stefani Fontanarosom i Ksenijom Milošević, kao i da nastupam uz pratnju orkestra. To je svakako odskočna daska za mene i veoma mi je značilo celo to iskustvo, a naročito u vreme pandemije, kad se u profesionalnom životu nije mnogo toga dešavalo. Nemanja je jedan od najboljih violinista, ali i pedagoga od kojih sam imala priliku da učim, Stefani je neverovatna podrška na koncertima, a priprema za audiciju sa Ksenijom je izuzetno korisna. Oba puta sam nakon ,,Masterkampa’’ odlazila izuzeno inspirisana, motivisana da vežbam i radim na sebi, i željna novih znanja.

Hvala Vam na svemu!

Nenad Ivović

klavir


Fondacija Dobar Glas je jedinstvena na prostoru Srbije. To je organizacija, koja ima potrebu i želju da podstiče, razvija i neguje ljubav prema klasičnoj muzici. U tom pravcu, ona ima sluha za mlade, neafirmisane talente i njihovu potrebu za umetničkom nadogradnjom i usavršavanjem kod mnogih svetski priznatih profesora. Vrlo često, na samom početku tog puta, ispreči se problem finansijske prirode u kojem ova Fondacija nudi svoju pomoć. Na taj način, talentima je pružena šansa da otvore vrata i zakorače u svet muzike na razvijenijem nivou. Ja sam jedan od njih, kome nije bilo dovoljno samo talenat i znanje da bih se upisao na prestižni univerzitet Jejl. Bila mi je potrebna i finanijska podrška za mnoge pripremne procedure, bez kojih, i pored položenog prijemnog ispita, ne bih mogao da upišem ovaj univerzitet.

Zahvalan sam im na tome i na ukazanom poverenju.

Obaveza i zadovoljstvo svih nas koje podržava Fondacija Dobar Glas je da po završetku usavršavanja, svoje znanje i umeće blagonaklono delimo ljudima, ne samo iz sveta muzike već i šire, i time širimo broj publike i ljubitelja klasične muzike.

Jana Jakovljević

violina


U maju 2018. godine nastupila sam kao solista na Gala koncertu Fondacije Dobar glas. Bio je to jedan od mojih najdražih nastupa jer me je pratio orkestar Škole za muzičke talente predvođen Romanom Simovićem i Draganom Đorđevicem. Od ove godine se školujem u "Yehudi Menuhin" školi u Londonu čiji sam stipendista, a Fondacija Dobar Glas me je podržala oko troškova za moja putovanja. Nadam se da ću uskoro učestvovati na još nekom koncertu u njihovoj organizaciji.

Natalija Stošić

violina


Odlazak u Kanadu na PRISMA festival, od pocetne ideje do realizacije ne bi bio izvodljiv bez podrške Fondacije Dobar Glas. Audicija se vršila putem interneta, poslala sam svoju biografiju i snimke sa svojih koncerata. Posle samo par nedelja sam obaveštena da sam primljena sa stipendijom koja pokriva sve troškove, osim troškova puta. Kako samostalno to ne bih mogla da priuštim bez finansijske podrške i vetra u leđa od Fondacije Dobar Glas, ovaj festival bi samo ostala propuštena prilika.

Za razvoj mene kao muzičara ovo putovanje je bilo ogromno iskustvo i korak napred. Sarađivala sam sa renomiranim i svetski priznatim muzičarima. Koncert majstori orkestara u Los Anđelesu, Finskoj, Vankuveru, Holandiji. Stekla sam bogato iskustvo kao solo, orkestarski i kamerni izvođac. Kontakti i preporuke koje sam dobila će mi biti važna referenca za sve predstojeće audicije koje budem polagala. Takođe, zahvaljujući odlasku na PRISMA festival su me se otvorila vrata za odlazak na masterklas koji se održao u Stokholmu. Tamo sam boravila sedam dana, nastupala na koncertima i live stream master-klasovima i ostvarila nova značajna poznanstva.

Moje muzičko iskustvo je obogaćeno i drugačijom sviračkom tradicijom u odnosu na Evropu, i u vezi sa tim mogu da uvidim razlike i prihvatim ono što meni odgovara i leži kao izvođaču.

Hvala Fondaciji Dobar Glas na ukazanom poverenju i veri u mene da ću iskoristiti ovu pruženu priliku, koja je donela i mnogo više nego sto sam očekivala.

Danijela Jović

Direktor škole za muzičke talente iz Ćuprije
dipl. violinista


Privilegija je poznavati i biti saradnik uspešnih poslovnih ljudi, koji imaju razumevanja za umetnost i pružaju podršku mladim talentima na putu napretka.

Drago mi je da je Fondacija Dobar Glas za jednog od saradnika izabrala Školu za muzičke talente iz Ćuprije.

Jelena Horvat

violina


Od malena imam čast da sarađujem sa Fondacijom Dobar glas. Prilike koje mi je Fondacija pružila jedne su od najuzbudljivijih uspomena mog detinjstva. Rado se sećam kada sam sa 10 godina nastupila na koncertu proslave 40 godina od osnivanja Škole za Muzičke Talente, a u saradnji sa Fondacijom Dobar glas, na Kolarcu. Takođe mi je u nezaboravnom sećanju ostala turneja u Monaku, gde sam svirala i princu Albertu II. Svirati na koncertima i slušati druge izvođače, kao i turneje u stranim zemljama, po mom mišljenju, vitalno je za muzički razvoj mladih umetnika. Zahvaljujući stipendiji Fondacije, leta 2019. pohađala sam seminar za violinu kod vrsnih pedagoga u Austriji.

Fondacija Dobar glas već godinama uspešno pomaže mladim muzičarima kao što sam ja, da imaju ovakva iskustva, što ja puno podržavam i na tome zahvaljujem.

Dušan Vilić

dirigent


Rekao bih da fondaciju Dobar glas odlikuje „apsolutni sluh“ za mlade talente, u kojima ona prepoznaje da su na dobrom putu da postanu veliki umetnici. Taj put takođe podrazumeva požrtvovanost, upornost i podršku bliskih ljudi. Nažalost, najčešća prepreka za ostvarenje snova mladog umetnika je nedostatak novčanih sredstava. U tom slučaju je izuzetno važna podrška Fondacije na samom početku izvođačke karijere onima koji imaju vidljive kvalitete, potencijal i zdrave ambicije.

Lično sam dobio takvu podršku dok sam bio student druge godine dirigovanja. Dobar glas je procenio moj talenat i profesionalne sposobnosti, a pomoć je bila veoma značajna i u pravom trenutku dok sam studirao u inostranstvu.

Danas, radeći u Rusiji kao stalni dirigent orkestra Volgogradske filharmonije, sa velikom toplinom i zahvalnošću se toga sećam i uvek sam spreman da svoje profesionalno iskustvo i životno iskustvo profesionalnog uzrastanja podelim sa mladim umetnicima koji imaju nameru da svoj život posvete muzici.

Ivana Damjanov Ilić

klavir


Fondacija Dobar Glas ima snažnu ideju da podrži mlade talentovane umetnike u Srbiji i pomogne im da se usavršavaju, nastupaju i školuju se u inostranstvu. Mladi muzičari u Srbiji nažalost nemaju puno prilika za napredovanje i za koncertnu karijeru, pogotovo ne u trenutnim kriznim vremenima, pa je značaj Fondacije Dobar Glas ogroman za potencijalnu izgradnju karijere mladom umetniku. Meni je velika čast što me je Fondacija Dobar Glas izabrala za svog stipendistu i time mi omogućila napredak u svom izvođaštvu i da učestvujem na internacionalnim takmičenjima bez obzira na trenutnu situaciju. Zahvalna sam i na tome što sam imala priliku da učestvujem na Gala koncertu Fondacije gde sam imala priliku da nastupam kao solista i u triu sa violinistom Romanom Simovićem i violončelistom Draganom Đordevićem.

Još jednom se zahvaljujem Fondaciji Dobar Glas na svemu što čini za kulturu i klasičnu muziku u Srbiji i time daje podršku i potvrdu mladim umetnicima da je njihov rad isplativ.

Takođe iščekujem još mnogo divnih koncerata u organizaciji Fondacije Dobar Glas!

Sofija Dodig

violina


Nemanju Radulovića upoznala sam kao desetogodišnjakinja prilikom njegove posete mojoj muzičkoj školi. Dok sam ga zadivljeno slušala kako priča o svom muzičkom putu, nisam mogla ni da zamislim da ću pet godina kasnije, zahvaljujući Fondaciji Dobar Glas, dobiti priliku da učim od ovog velikog violiniste. Časovi sa njim došli su pravom trenutku, jer je usled brojnih ograničenja koja su nam nametnuta u ovo vreme pandemije, teško naći motivaciju za dalji rad i napredovanje. Nemanjin inspirativan vedar duh, pozitivan stav i, pre svega, dragoceni saveti otvorili su mi jedna nova vrata u svetu muzike, doneli nove boje u sivilu trenutne svakodnevice i dali mi energiju da nastavim da radim sa još više elana. Hvala Fondaciji Dobar Glas što pruža podršku mladim muzičarima, jer je rad sa ovako velikim umetnicima za nas neprocenjivo iskustvo.

Dunja Kalamir

violina


Fondacija Dobar Glas veoma me je obradovala prilikom da imam nekoliko časova sa Nemanjom Radulović. U godini kada smo mi muzičari mnogo ispaštali, ovi časovi bili su mi ogromna podrška i vetar u leđa. Nemanja je za mene jedan od najinsprirativnijih muzičara sa kojima sam ikada radila i časovi sa njim su nešto stvarno posebno. Osim neprocenjivih saveta koje sam dobila, mogu reći da me je to iskustvo podsetilo zašto volim muziku I posle toliko meseci bez nastupa navelo da verujem da se divne stvari događaju bez obzira na pandemiju. Mislim da je rad sa velikim umetnicima veoma vazan deo puta mladih talenata i mnogo sam zahvalna Fondaciji Dobar Glas što mi je to omogućila.

Strahinja Mitrović

kontrabas


Fondacija Dobar glas mi nije samo pružila materijalnu podršku već je prepoznala moj trud i doprinos, što mi pruža dodatnu motivaciju. Podrška fondacije Dobar glas nije samo investicija u moje obrazovanje, već i podstrek za dalje zalaganje i postizanje visokih standarda.

Zahvalan sam na pruženoj prilici i podršci. Obećavam da ću nastaviti ulagati napore i raditi predano kako bih opravdao poverenje koje mi je ukazano dobijenjam stipendije za 2022. godinu.

Staša Žikić

violina


Susret sa Fondacijom Dobar glas doneo mi je veliku radost i divno iskustvo. Od toplog i blagonaklonog prijema Marije Petrović, menadžera Fondacije na samoj audiciji, do divnog, neverovatnog i uzbudljivog putovanja kroz svet umetnosti sa Nemanjom Radulovićem. Njegova pozitivna energija, neposrednost i ljubav prema violini je prosto zarazna. Ogromna vera u mene, mladog umetnika, da mogu mnogo više, dala mi je snažan podsticaj, inspiraciju i motivaciju da se još više posvetim svom životnom pozivu.

Pored izuzetno korisnih stručnih saveta, ispunio je atmosferu master kampa radosnom, živahnom i izuzetno prijatnom energijom. Završni koncert sa orkestrom, na kome sam nastupila kao solista bio je neverovatno iskustvo kao i podrška koju sam dobila od sjajnih muzičara u ansamblu. Izuzetno sam zahvalna Fondaciji na podršci i saradnji. Master kamp je za mene značio mnogo, to je iskustvo koje ću pamtiti celog života i nadam se da će mi se ukazati poverenje i pružiti prilika da opet budem deo ovog divnog projekta.

Uroš Adamović

violina


Fondacija Dobar glas jedna je od malobrojnih koja podržava naše mlade talentovane muzičare na početku karijere. Teško je opisati koliko sam zahvalan na prilici da pohađam masterklas violiniste Daniela Rowlanda i Floor Le Coultre. Odlazak u Italiju na pomenuti masterklas od početne zamisli, pa sve do realizacije ne bi bio izvodljiv bez ogromne podrške Fondacije Dobar glas. Posebno bih želeo da se zahvalim menadžerki fondacije, gospođi Mariji Petrović, koja je svojom ljubaznošću uvek posredovala tokom ove dugogodišnje saradnje!

Violinistu Daniela Rowlanda, upoznao sam 2021. godine u Beogradu, na Festivalu "Isidori u čast", kada sam i prvi put radio sa njim. I dalje se sećam tog časa. Svojom divnom ličnošću, ali i impresivnim sviranjem Daniel je ostavio snažan utisak na mene i moj pogled na muziku. U avgustu 2022. godine ponovo sam imao čast i veliko zadovoljstvo da radim i nastupam sa ovim jedinstvenim violinistom, kao i njegovom sjajnom asistentkinjom Floor Le Coultre. Časovi sa njima bili su beskrajno inspirativni, korisni i posebni. Na ovom masterklasu sam možda i prvi put osetio šta je zapravo muzika i kolika je njena moć. Biti u društvu muzičara kao što su Daniel Rowland, Maja Bogdanović, Julian Arp, Anthony Hewitt, Floor Le Coultre, Dana Zemtsov, Nicholas Schwartz, Borys Fedorov i svirati sa skoro svim tim muzičarima bilo je od neprocenjivog značaja za mene. Naučio sam kako se izlazi na scenu sa jednom probom, a svirati kao da ih je bilo bezbroj... Bio je to veliki doživljaj za mene, koji je teško opisati rečima. Prošlo je već nekoliko dana od kraja masterklasa, a ja sam i dalje pod utiskom i inspirisan da još više otkrijem svoj muzički jezik!

Beskrajno sam zahvalan Fondaciji Dobar glas na ukazanom poverenju i nadam se da ćemo se uskoro videti na nekom koncertu!

Jana Vukićević

violina


Muzika je moj put, a violina glavni instrument mog umetničkog izražavanja. Usavršavanje mi je neophodno za ono čemu težim - da sviram širom sveta, rame uz rame sa talentovanim muzičarima, novom generacijom koja će pleniti pažnju publike u čuvenim muzičkim dvoranama. Prepreka mojim planovima često je manjak finansijskih sredstava. Fondaciji Dobar Glas mogu da zahvalim što mi je pomogla da ostvarim jedan od planova - saradnju sa prof. Igorom Malinovskim u Drezdenu. Pružena mi je i prilika da sviram kao solista sa orkestrom Škole za muzičke talente na Gala koncertu Fondacije Dobar Glas u Kolarčevoj zadužbini.

Fondacija Dobar Glas podstiče i osnažuje mlade talente i doprinosi razvoju kulture u Srbiji. Meni lično to je dokaz da se rad i zalaganje isplate, motiv da radim još više i predstavljam svoju zemlju još bolje. Na primeru učimo o značaju darivanja i ja i drugi mladi ljudi kojima Fondacija Dobar Glas pomaže, tako da jednog dana i sami ponudimo podršku budućim umetnicima.

Ognjen Milosavljević

violončelo


Još jedna snažna inspiracija, veliki podstrek i nesebična podrška za moj put predstavljaju ogledalo u kome se ogleda i Fondacija Dobar Glas. Svestan odricanja i zalaganja koje je neophodno za ostvarivanje ciljeva, želja mi je da svoje znanje prenesem dalje. Ono što me bodri jeste ideja o podršci kojom se vodi Fondacija Dobar Glas, a koju bih u budućnosti takođe pružio mladim umetnicima u Srbiji. Bilo bi mi zadovoljstvo da učestvujem, ne samo u razvoju umetnosti, već u podsticanju svesti o tome koliko je važno da, radi budućih vremena, pomažemo jedni drugima. Veliku priliku za sticanje novih iskustava imao sam na koncertima čiji je organizator bila Fondacija Dobar Glas. Ono što bih posebno izdvojio bi bio koncert u Čikagu, gde sam nastupio zajedno sa svojim kvartetom, a u isto vreme stekao jedinstvenu priliku da ispoljim svoj trud i rad. Veliku zahvalnost bih uputio Fondaciji Dobar Glas i njenim članovima. Njihovom zaslugom je moje školovanje olakšano, a novi cilj koji sam sebi postavio inspirisan je njihovom idejom u nadi da ćemo zajedno stvoriti bolju budućnost.

Boža Radosavljević

Nastavnik violine u Školi za muzičke talente
dipl. violinista


Duboko se zahvaljujem Fondaciji Dobar Glas na pomoći i podršci, koju, evo, već skoro sedam godina pruža nadarenim mladim muzičarima u Srbiji, a naročito učenicima Škole za muzičke talente u Ćupriji!

Nije lako ostaviti trag za sobom!

Nije lako pobrojati sve te dobrotvorne akcije Fondacije Dobar Glas svih ovih godina!

Želeo bih ovom prilikom da spomenem samo jednu od poslednjih pomoći, koja je pružena mojoj nekadašnjoj učenici, a sada studentkinji violine na masteru, Nataliji Stošić, kojoj je time omogućeno da realizuje svoje putovanje u Kanadu na usavršavanje!

Boravak u Kanadi za Nataliju je bio od neprocenjivog značaja!

Sticanje takvog profesionalnog iskustva, za nadarenog, sposobnog, marljivog i, nadasve, mladog čoveka je - od nemerljive vrednosti!

A Natalija se ovog proleća i leta usavršavala- i u Italiji, i u Kanadi, i u Švedskoj...

Hvala vam beskrajno za sve što činite za svu onu dečicu, koja su odlučila da se bave muzikom, kraljicom svih umetnosti!

Smatram da je klasična muzika prilično elitistička umetnost i neka mi bude oprošteno na ovom stavu...

S jedne strane, bavimo se neproizvodnom, a s druge - neprofitabilnom delatnošću.

Dakle, kada mlad čovek odlučuje da mu klasična muzika bude profesija, on tada uvek malo više posluša srce, a malo manje razum. Ta dva životna impulsa, izgleda, ne da nisu slična, nego se međusobno - isključuju!

No, umetnost je uvek i nadgradnja!

Moramo priznati - kada su nam pred očima različiti narodi ili nacije, uvek se, nekako, baš uvek, prvo setimo njihovih istaknutih naučnika i umetnika (slikara, arhitekata, glumaca ili muzičara), pa tek onda - njihovih raznih vladara, narodnih tribuna i sekretara...

Nije lako ostaviti trag za sobom!

Hvala još jednom! Veliki pozdrav!

Vuk Ovaskainen

violončelo


Od vaše fondacije Dobar glas dobio sam stipendiju za takmičenje Instrumentalwettbewerb i ovom prilikom vam se zahvaljujem za to. Bilo je lepo iskustvo videti toliki broj dobrih čelista na jednom mestu. Tako nešto sam na ovom takmičenju prvi put doživeo. Ljudi različitog uzrasta, od 17 do 30 godina, iz mnogih država sveta sa pet kontinenata. Slušajući neke od njih dobio sam inspiraciju da i sam još više radim i napredujem, takođe sam upoznao većinu njih i stekao nekoliko prijatelja.

Samo mesto bilo je jako mirno ali i raspoloženo, baš smo moj otac i ja razmišljali kako bi život u Marknojkirhenu ili u obližnjim selima bio verovatno dosta lep. Hrana je bila loša, ali ko može bolje da kuva od srpskih kuvara!

Zahvaljujući ovoj stipendiji dobio sam priliku i da upoznam šest značajnih čelista koji su bili u žiriju na takmičenju. Naučio sam da postoje i takmičenja bez nategnutosti i nepotrebnog odmeravanja, samo je bilo potrebno izaći i opustiti se. Nisam ostvario ono što sam mislio da ću uspeti, ali sam uživao i doživeo dosta zanimljivih događaja.

Zahvaljujem se fondaciji na toj prilici!

Marija Radovanović

violina


2020. godine mi je ukazana čast da budem jedna od stipendistkinja Fondacije Dobar Glas. Iako se bavim muzikom od svoje 7 godine, još uvek nisam uspela da sebi obezbedim instrument, kako violinu tako i gudalo koje bi odgovaralo mojim ambicijama i kvalitetu zvuka koji tražim. Uvek sam nastupala na pozajmljenim violinama koje bih posle izvesnog vremena morala da vratim vlasnicima, što zahteva stalno navikavanje i prilagođavanje novom instrumentu. Novčani deo stipendije mi je puno značio da budem korak bliže kupovini sopstvenog instrumenta, što će mi značajno olakšati i ubrzati napredovanje. Zato još jednom veliko hvala Fondaciji Dobar Glas.

Aleksandra Kindjić

oboa


Kada sam saznala da sam jedan od dobitnika stipendije bila sam veoma prijatno iznenađena i izuzetno počastvovana. Imponovala mi je činjenica da sam izabrana i pored velikog broja prijavljenih izuzetnih mladih muzičara. Obradovala me je i prilika da nastupim na još jednom koncertu. Dobijenu stipendiju želela sam da iskoristim za usavršavanje, za dva značajna masterklasa oboe u 2020. godini, ali oni su nažalost otkazani zbog pandemije. Ipak stipendija je svakako stigla u pravom trenutku. Uspela da ostvarim svoj san i upišem muzičku akademiju u Ženevi u klasi poznatog oboiste i profesora Alekseja Ogrinčuka, pa sam stipendiju odmah iskoristila za školarinu.

Veoma mi je drago da i u našoj zemlji postoji jedna plemenita Fondacija koja nama, mladim muzičarima, daje priliku da se predstavimo i pomaže nam u ostvarenju naših muzičkih snova. Nadam se da ću i u budućnosti imati priliku da sarađujem sa Fondacijom Dobar Glas i svakako ću dati sve od sebe da opravdam ukazano poverenje.

Andjela Josifoski

violina


Zovem se Anđela Josifoski, imam 14 godina i potičem iz muzičke porodice. Idem u muzičku školu Kosta Manojlović u Zemunu. Od svoje šeste godine sam počela da sviram violinu, a prošle godine sam počela i violu. U klasi sam kod profesorke Sande Dramićanin i Aleksandre Kojanović. Na konkursu Fondacije Dobar Glas sam bila u najužem krugu nagrađenih i fondacija mi je omogućila da prisustvijem seminaru kod Nemanje Radulovića. Bilo je to divno iskustvo i veoma je bilo interesantno, zabavno. Ovom prilikom bih želela da se zahvalim fondaciji dobar glas i Nemanji Raduloviću što podržavaju mlade muzičare.

Salko Lekić

violina


Master klas sa Nemanjom Radulovićem mi je pre svega omogućio da upoznam još jednu veliku umetničku dušu u našem Svetu Muzike. Svojim sviranjem i znanjem koje prenosi na đake i studente uliva veliku dozu energije i tako podstiče mlade na putu do uspeha! Zahvalan sam Fondaciji Dobar glas koja je uspela da u ovoj katastrofi koja je zadesila ceo Svet organizuje nešto tako fantastično-značajno, kao i gospodinu Nemanji Raduloviću na super druženju i sviranju! Hvala!