Drugi o nama

Nenad Ivović

klavir


Fondacija Dobar Glas je jedinstvena na prostoru Srbije. To je organizacija, koja ima potrebu i želju da podstiče, razvija i neguje ljubav prema klasičnoj muzici. U tom pravcu, ona ima sluha za mlade, neafirmisane talente i njihovu potrebu za umetničkom nadogradnjom i usavršavanjem kod mnogih svetski priznatih profesora. Vrlo često, na samom početku tog puta, ispreči se problem finansijske prirode u kojem ova Fondacija nudi svoju pomoć. Na taj način, talentima je pružena šansa da otvore vrata i zakorače u svet muzike na razvijenijem nivou. Ja sam jedan od njih, kome nije bilo dovoljno samo talenat i znanje da bih se upisao na prestižni univerzitet Jejl. Bila mi je potrebna i finanijska podrška za mnoge pripremne procedure, bez kojih, i pored položenog prijemnog ispita, ne bih mogao da upišem ovaj univerzitet.

Zahvalan sam im na tome i na ukazanom poverenju.

Obaveza i zadovoljstvo svih nas koje podržava Fondacija Dobar Glas je da po završetku usavršavanja, svoje znanje i umeće blagonaklono delimo ljudima, ne samo iz sveta muzike već i šire, i time širimo broj publike i ljubitelja klasične muzike.

Jana Vukićević

violina


Muzika je moj put, a violina glavni instrument mog umetničkog izražavanja. Usavršavanje mi je neophodno za ono čemu težim - da sviram širom sveta, rame uz rame sa talentovanim muzičarima, novom generacijom koja će pleniti pažnju publike u čuvenim muzičkim dvoranama. Prepreka mojim planovima često je manjak finansijskih sredstava. Fondaciji Dobar Glas mogu da zahvalim što mi je pomogla da ostvarim jedan od planova - saradnju sa prof. Igorom Malinovskim u Drezdenu. Pružena mi je i prilika da sviram kao solista sa orkestrom Škole za muzičke talente na Gala koncertu Fondacije Dobar Glas u Kolarčevoj zadužbini.

Fondacija Dobar Glas podstiče i osnažuje mlade talente i doprinosi razvoju kulture u Srbiji. Meni lično to je dokaz da se rad i zalaganje isplate, motiv da radim još više i predstavljam svoju zemlju još bolje. Na primeru učimo o značaju darivanja i ja i drugi mladi ljudi kojima Fondacija Dobar Glas pomaže, tako da jednog dana i sami ponudimo podršku budućim umetnicima.

Ognjen Milosavljević

violončelo


Još jedna snažna inspiracija, veliki podstrek i nesebična podrška za moj put predstavljaju ogledalo u kome se ogleda i Fondacija Dobar Glas. Svestan odricanja i zalaganja koje je neophodno za ostvarivanje ciljeva, želja mi je da svoje znanje prenesem dalje. Ono što me bodri jeste ideja o podršci kojom se vodi Fondacija Dobar Glas, a koju bih u budućnosti takođe pružio mladim umetnicima u Srbiji. Bilo bi mi zadovoljstvo da učestvujem, ne samo u razvoju umetnosti, već u podsticanju svesti o tome koliko je važno da, radi budućih vremena, pomažemo jedni drugima. Veliku priliku za sticanje novih iskustava imao sam na koncertima čiji je organizator bila Fondacija Dobar Glas. Ono što bih posebno izdvojio bi bio koncert u Čikagu, gde sam nastupio zajedno sa svojim kvartetom, a u isto vreme stekao jedinstvenu priliku da ispoljim svoj trud i rad. Veliku zahvalnost bih uputio Fondaciji Dobar Glas i njenim članovima. Njihovom zaslugom je moje školovanje olakšano, a novi cilj koji sam sebi postavio inspirisan je njihovom idejom u nadi da ćemo zajedno stvoriti bolju budućnost.

Jana Jakovljević

violina


U maju 2018. godine nastupila sam kao solista na Gala koncertu Fondacije Dobar glas. Bio je to jedan od mojih najdražih nastupa jer me je pratio orkestar Škole za muzičke talente predvođen Romanom Simovićem i Draganom Đorđevicem. Od ove godine se školujem u "Yehudi Menuhin" školi u Londonu čiji sam stipendista, a Fondacija Dobar Glas me je podržala oko troškova za moja putovanja. Nadam se da ću uskoro učestvovati na još nekom koncertu u njihovoj organizaciji.

Natalija Stošić

violina


Odlazak u Kanadu na PRISMA festival, od pocetne ideje do realizacije ne bi bio izvodljiv bez podrške Fondacije Dobar Glas. Audicija se vršila putem interneta, poslala sam svoju biografiju i snimke sa svojih koncerata. Posle samo par nedelja sam obaveštena da sam primljena sa stipendijom koja pokriva sve troškove, osim troškova puta. Kako samostalno to ne bih mogla da priuštim bez finansijske podrške i vetra u leđa od Fondacije Dobar Glas, ovaj festival bi samo ostala propuštena prilika.

Za razvoj mene kao muzičara ovo putovanje je bilo ogromno iskustvo i korak napred. Sarađivala sam sa renomiranim i svetski priznatim muzičarima. Koncert majstori orkestara u Los Anđelesu, Finskoj, Vankuveru, Holandiji. Stekla sam bogato iskustvo kao solo, orkestarski i kamerni izvođac. Kontakti i preporuke koje sam dobila će mi biti važna referenca za sve predstojeće audicije koje budem polagala. Takođe, zahvaljujući odlasku na PRISMA festival su me se otvorila vrata za odlazak na masterklas koji se održao u Stokholmu. Tamo sam boravila sedam dana, nastupala na koncertima i live stream master-klasovima i ostvarila nova značajna poznanstva.

Moje muzičko iskustvo je obogaćeno i drugačijom sviračkom tradicijom u odnosu na Evropu, i u vezi sa tim mogu da uvidim razlike i prihvatim ono što meni odgovara i leži kao izvođaču.

Hvala Fondaciji Dobar Glas na ukazanom poverenju i veri u mene da ću iskoristiti ovu pruženu priliku, koja je donela i mnogo više nego sto sam očekivala.