Podrška talentima

Fondacija Dobar Glas osnovana je 2009. godine sa ciljem da svojim radom i zalaganjem prikuplja sredstva za pomoć u obrazovanju i razvoju karijere mladih i talentovanih umetnica i umetnika.

Za svojih 10 godina postojanja, Fondacija je finansijski podržala školovanje, organizovanje koncerata, internacionalnih turneja i takmičenja za više od 100 muzičkih talenata. Srbija je zemlja brojnih i velikih talenata, pa se svojim zalaganjem trudimo da pomognemo svima kojima je pomoć neophodna na putu za ostvarivanje vrhunskih rezultata.

U toku 2018. godine nam se obratilo i troje mladih talenata, kojima je za školovanje u inostranstvu potrebna velika finansijska pomoć- Jana Jakovljević (violina) je upisala čuvenu školu „Yehudi Menuhin” u Londonu, Jana Vukićević (violina) je student Muzičkog univerziteta “Carl Maria von Weber” u Drezdenu i Ognjen Milosavljević (violončelo) je u klasi renomiranog profesora Jean-Guihen Queyras na Muzičkoj akademiji u Frajburgu.

Ovi mladi ljudi su svojim radom već postigli mnogo, o čemu govore njihove biografije i postignuti rezultati. Studiranje u inostranstvu predstavlja veliku finansijsku obavezu na godišnjem nivou, koje njihove porodice nisu u mogućnosti da obezbede. Zbog velikog broja prijavljenih kandidata, koji iz godine u godinu raste, Fondacija Dobar Glas je bila u mogućnosti da ovo troje umetnika podrži sa po 1000 evra. Suma kojom smo im pomogli može da pokrije samo deo njihovih godišnjih troškova.

Ovim putem molimo sve zainteresovane dobrotvore da nam se pridruže i da finansijski podrže mlade umetnike koje očekuje blistava karijera.Veliki talenti zahtevaju velika ulaganja, ali i daju vrhunske rezultate. Pomozite nam da zajedno omogućimo mladim talentima da nesmetano rade, školuju se i grade svoj put do muzičkih zvezda.

Jana Jakovljević

violina


Jana Jakovljević je rođena 2005. godine u Beogradu . Učenica je „Yehudi Menuhin“ škole u Londonu u klasi prof. Lutsie Ibragimove i dobitnica je pune stipendije za školsku godinu 2018/2019. Zavrsila je nižu muzičku školu „Petar Konjović“ u Beogradu u klasi prof. Dušice Mladenović i prof. Dragutina Mladenovića. Osvojila je brojne nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

 • Grand Prix na festivalu slovenske muzike u Moskvi 2016. godine
 • II nagrada na internacionalnom takmicenju „ Arthur Grimiaux“ u Briselu ( Belgija )

2017. god.

 • II nagrada na festivalu „Boljšoj“, Mokra Gora, Srbija, 2017. godine.
 • I nagrada na medjunarodnom takmičenju „Ohridski biseri“ u Makedoniji 2014. godine.
 • III nagrada na medjunarodnom takmičenju „Jaroslav Kocian“ u Českoj Republici

2015. god.

 • Laureat republičkog takmičenja u Beogradu 2014, 2016 i 2018. godine.
 • I nagrada na medjunarodnom takmičenju gudača u Nišu 2015. godine.
 • Laureat je smotre muzičkih talenata Srbije u Sremskim Karlovcima 2013 i 2015. godine.
 • Laureat je medjunarodnog takmičenja „Mladi virtuoz“ u Beogradu 2012 i 2015. godine.
 • Laureat je takmičenja Memorijal „Dušan Protić“ u Beogradu 2013 i 2015. godine.
 • I nagrada na festivalu „Boljšoj“, Mokra Gora, Srbija, 2018. godine.

Član je Art link organizacije i orkestra „Art link virtuozi“ sa kojima redovno nastupa i kao solista. Održala je više solističkih koncerata od kojih se izdvajaju koncert u galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti 2016. godine i koncert u Gstaadu (Švajcarska) 2017. godine Imala je vise nastupa sa orkestrima kao sto su: orkestar „Accademia archi de arrigoni“ Italija , „Art link virtuozi“, orkestar Škole za muzičke talente iz Ćuprije, orkestar muzičke škole „ Petar Konjović“. Jana je takođe i clan „ Dečije filharmonije“ orkestra sa kojim je imala brojne nastupe kao član orkestra i kao solista. Dobila je punu stipendiju za godinu 2017/2018. za školovanje u Gstaadu (Švajcarska) u klasi prof. Hu Kuna i Miguela Negrija. Učestvovala je na majstorskim kursevima i sarađivala je sa umetnicima: Roman Simović, Stefan Milenkovic, Gordan Nikolić, Ivri Gitlis, Nemanja Radulović, Pavel Vernjikov, Marko Josifovski, Igor Tkačuk, Timur Meljnik, Tatjana Balašova ...

Jana Vukićević

violina


Jana Vukićević je rođena 2. oktobra 2001. godine u Beogradu. Njen muzički talenat je uočen već sa četiri godine, kada je postala član i solista čuvenog dečijeg hora "Kolibri". Violinu je počela da svira sa osam godina u Muzičkoj školi „Kosta Manojlović“, u klasi profesorke Jovane Zečević. Već na početku njenog muzičkog školovanja pokazuje veliko interesovanje i angažovanje. Počinje da osvaja nagrade iz solfeđa, kao solista na violini, a kasnije i u kamernim ansamblima. Srednje muzičko obrazovanje započinje 2015. godine u Muzičkoj školi  „Dr Vojislav Vučković“ u klasi Biljane Jakšić Nikolić, gde radi solo, kamernu muziku, nastupa na koncertima i osvaja nagrade. Prelazi na režim ubrzanog napredovanja i u klasi profesorke Dragane Petrović završava u školskoj 2017/18 treći i četvrti razred, pri čemu se značajno angažuje u kamernoj muzici – učestvuje u projektu „Viva Vivaldi“  gde svira duo i u kamernom orkestru na koncertima u Rimu, a duo sa klavirom osvaja nagradu na Republičkom takmičenju.

Osvojila je nagrade na mnogim takmičenjima i festivalima, od kojih su najznačajnije:

 • 2017. - Međunarodni festival gudača „Stringfest“, Sremska Mitrovica, I nagrada
 • 2016. - Republičko takmičenje muzičkih i baletskih škola Srbije, I nagrada
 • 2015. – Međunarodno muzičko takmičenje "Premio Clivis", Rim, Italija, I nagrada
 • 2015. - 13. Međunarodni festival Ub, Srbija, I nagrada
 • 2014. - Međunarodno takmičenje ’’Barlassina - Young Talents with Orchestra’’, Milano, Italija, II nagrada
 • 2013. - Međunarodno takmičenje "Tartini", Piran, Slovenija, apsolutna prva nagrada za izvođenje
 • 2013. - Međunarodno takmičenje "Concorso Mozart", Kvinto Vićentino, Italija, laureat
 • 2012. - 56. Republički festival muzičkih i baletskih škola Srbije, Smederevo, I nagrada
 • 2011. i 2010. – ’Mladi virtuoz', Beograd, Srbija, I nagrada

Osvaja laureate i prve nagrade  kao član svih kamernih ansambala u kojima je nastupala na takmičenjima:

 • 2018. – Republičko takmičenje muzičkih i baletskih škola Srbije, Duo sa klavirom, I nagrada
 • 2016. – Republičko takmičenje muzičkih i baletskih škola Srbije, Kombinovani duo, I nagrada
 • 2015. - Republičko takmičenje muzičkih i baletskih škola Srbije, Trio, laureat
 • 2015. - 59. Nacionalni festival muzičkih i baletskih škola Srbija, Negotin, Kamerni ansambli -trio, laureat
 • 2014. - Republičko takmičenje muzičkih i baletskih škola Srbije, Duo sa klavirom, laureat
 • 2013. - Republičko takmičenje muzičkih i baletskih škola Srbije, Kamerni         orkestar "Mali Taurunum'- I nagrada.

Komponuje i osvaja nagrade:  Međunarodno takmičenje  „Artistes en Herbe“ 2015 godine., Luksemburg, III nagrada; Republički festival dečjeg muzičkog stvaralaštva „Deca kompozitori-FEDEMUS“ 2014. Godine, I nagrada; Međunarodno takmičenje „Tartini“ 2013. godine, Piran, Slovenija, specijalna nagrada za autorsku kompoziciju.
Prvi solistički koncert imala je 2014. godine u Galeriji fresaka Narodnog muzeja u Beogradu, a do sada je održala još četiri – tri u Skupštini grada Beograda i jedan u Muzičkoj školi „Dara Čokorilo“ u Nikšiću.
Solističke nastupe uz pratnju orkestra imala je na Gala koncertu Fondacije Dobar Glas u Kolarčevoj zadužbini sa orkestrom Škole za muzičke talente u Ćupriji, sa Romanom Simovićem kao koncert-majstorom; zatim  u okviru proslave dana škole 2017. godine u Domu Vojske Srbije sa Umetničkim ansamblom MO“ Stanislav Binički“; sa Kamernim orkestrom „ArtLink mladi virtuozi“.
U okviru projekta „Viva Vivaldi“ i umetničke saradnje MŠ „Dr.Vojislav Vučković“ i Muzičke akademije „Clivis“ iz Italije, učestvovala je na kursu prof. Marka Serina i svirala na koncertima barokne muzike u Rimu, kao i u Paviljonu „Cvijeta Zuzorić“ sa gostima iz Rima.
Učesnik je radionica i koncerata mladih talenata muzičkog ciklusa umetničke asocijacije „ArtLink“. Između ostalog svirala na ArtLink festivalu mladih talenata, na koncertu Stefana Milenkovića  i na koncertu Ištvana Vardaija sa ArtLink mladim virtuozima.
Pohađala je 2016. godine Letnju školu kamerne muzike i međunarodni festival mladih talenata „Musica Mundi“ u  Belgiji.
Primljena je na prestižni festival u Švajcarskoj „ Festival de Verbier“, gde je jula i avgusta 2017. godine provela tri nedelje u radu sa decom iz celog sveta - članovima orkestra mladih, među najcenjenijim savremenim muzičarima – Žanin Jansen, Džošua Bel, Miša Majski, Evgenij Kisin... 
Tri godine zaredom je polaznik Internacionalnog majstorskog kursa na Sardiniji, na kom ima priliku da svira na koncertima i uči od čuvenih violinista: Romana Simovića, Gordana Nikolića, Stefana Milenkovića, Aljone Bajeve, Ivrija Gitlisa.
Učestvovala je na majstorskim kursevima i radila sa mnogim muzičarima i pedagozima: Imre Lakatoš, Goran Kentera, Zoran Milenković, Igor i Vondži Kim Ozim, Mičo Dimitrov, Tatjana Balašova, Marko Josifoski, Biljana Stevanović, Miodrag i Ana Bogić,.
Protekle dve godine na Janino napredovanje značajan trag ostavlja rad sa Romanom Simovićem. Sada radi  u Drezdenu sa profesorom Igorom Malinovskim i priprema se za studije u inostranstvu.
Jana je đak generacije 2017/2018, dobitnica stipendije za kupovinu instrumenta Fondacije za mlade talente grada Beograda i dobitnica Dositejeve nagrade za postignute rezultate na takmičenjima.

Ognjen Milosavljević

violončelo


Ognjen Milosavljević (10. 01.1999.) započinje učenje violončela u muzičkoj školi u rodnom Čačku (klasa prof. Vesne Marković-Tanasković), nastavlja u Školi za muzičke talente u Ćupriji (klasa prof. Nevene Busarac). Svoje studije upisuje na Faklultetu muzicke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Dragana Đorđevica, a nakon samo nešto više od godinu dana upisuje akademiju u Frajburgu (Musikhochschule Freiburg) u klasi prof. Jean-Guihen Queyras-a. Od malih nogu, ovaj perspektivni violončelista nastupa na koncertima škole kao solista, a nastupao je i kao član gudačkog kvarteta i vodja grupe violončela u orkestru svoje srednje škole. Učestvuje na domaćim i međunarodnim takmičenjima – Republičko takmičenje učenika muzičkih i baletskih škola Srbije, Međunarodno takmičenje gudača u Nišu (specijalna nagrada), Međunarodno takmičenje „Petar Konjović“ Beograd, Festival gudača „Zlatne stepenice“ Valjevo (pobednik kategorije i laureat discipline), Republičko takmičenje kamerne muzike (laureat), Stringfest Sremska Mitrovica, Republičko takmičenje orkestara, na kojima osvaja veliki broj nagrada.

Nastupio je kao solista 2015. godine u velikoj sali Kolarčeve zadužbine uz pratnju kamernog orkestra „Dušan Skovran“, a od decembra 2016. godine postaje solo-čelista istog. Učestvuje na letnjem kampu „Sistema Europe Youth Orchestra“ u Milanu (2015), gde nastupa u Milanskoj Skali „Teatro alla Scala“ kao vodja sekcije violončela u orkestru „Sinfonica Juvenil de Caracas“ iz Venecuele, pod dirigentskom palicom maestra Dietrich Paredes-a. Godine 2016. dobija poziv da svira u skandinavskom omladinskom orkestru ‘‘Orkester Norden’’ na turneji u Danskoj, Švedskoj i Finskoj, a u septembru iste godine nastupa u Čikagu (Nichols Hall, Evanston) sa svojim gudačkim kvartetom. Takođe uzima učešće u okviru KotorArt Festivala u Crnoj Gori, nastupajući u okviru festivalskog orkestra. U oktobru 2018. godine učestvuje na festivalu violončela u Amsterdamu (Cello Biennale 2018), gde je imao priliku da svira na masterkursu kod danas veoma poznatog violončeliste Kian Soltani-a.

Do sada je sarađivao sa velikim brojem umetnika kao što su maestro Gustavo Dudamel (Venecuela), Bruno Campo (Grac), Francisco Pacho Flores (Venecuela), Dietrich Paredes (Venecuela), Bojan Sudjić (Srbija) Gavriel Lipkind (Frankfurt), Igor Coretti Kuret (Trst), Sreten Krstić (Minhen), Marina Horak (Ljubljana), Dejan Dačić (Grac), Imre Kalman (Novi Sad), Orfej Simić (Klagenfurt), Gordan Nikolić (Amsterdam), Maja Avramovic (Berlin), Roman Simović (London), Dmitrii Prokofiev (Rusija), Stefan Milenkovic, Stefan Popov (London), Maja Bogdanovic (Pariz), Lawrance Foster (Los Andjeles) i mnogi drugi.