Hronologija ranijih aktivnosti

 • Novogodišnji paketići za učenike Škole za muzičke talente iz Ćuprije

  Članovi fondacije “Dobar glas” su 22. decembra 2023. godine prisustvovali su novogodišnjoj priredbi učenika Škole za muzičke talente i uričili učenicima novogodišnje paketiće. Pored paketića, starijim učenicima je na njihovu molbu doniran bilijar.
 • Novogodišnji koncert u Atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu

  Novogodišnji koncert stipendista fondacije Dobar glas održan je 20. decembra u Atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu. Ovom prilikom svečano su uručene stipendije fondacije Dobar glas. Dobitnici stipendije za 2023. godinu su saksofonistkinja Kristina Vasić i violinistkinje Staša Žikić i Miona Topalović. Na koncertu su nastupili pobednica Konkursa Fondacije Dobar glas za mlade flautiste Iva Vujanić, kao i mpredstavnik Škole za muzičke talente iz Ćuprije, čelista Mihajlo Jovanović.
 • Master kamp

  Treći Master kamp fondacije Dobar glas sa Nemanjom Radulović održan je od 28. maja do 3. juna 2023. godine u Sremskim Karlovcima. Stručna komisija je na konkursu dodelila stipendiju za učešće na Master kampu Jani Jakovljević, Staši Žikić, Oliveri Mitrović i Mioni Topalović. Pored svakodnevnih časova violinske interpretacije sa Nemanjom Radulovićem i pijanistkinjom Stefani Fontanarosom, učesnici su imali priliku da rade i na pripremi za orkestarske audicije sa violinistkinjom Ksenijom Milošević. Novinarka Tanja Peternek je stipendiskinjama održala radionicu o nastupu u medijima, a predavanje o vođenju profesionalne karije im je održala Žulijet Viks, menadžer IMG Artists agencije. Polaznici Master kampa su 3. juna nastupili na završnom koncertu u svečanoj sali Karlovačke gimnazije sa pijaniskinjom Stefani Fontanarosom. Treći Master kamp je realizovan uz podršku Opštine Sremski Karlovci i Karlovačke gimnazije.
 • Stipendistkinja Sofija Dodig u Legatu Josipa Slavenskog

  Stipendistkinja fondacije Dobar glas održala je koncert 27. aprila 2023. godine u Legatu Josipa Slavenskog, uz klavirsku saradnju Natalije Mladenović. Na programu su bila dela Baha, Mocarta, Jevtića, Paganinija i Sibeliusa.
 • Solista fondacije u Legatu Josipa Slavenskog

  Solista fondacije Dobar glas klarinetista Slaven Balać održao je koncert 18. aprila 2023. godine u Legatu Josipa Slavenskog. Pored Slavena, na koncertu je nastupio i gitarista Danijel Donđević. Ovim koncertom zvanično je započeta saradnja fondacije Dobar glas i Legata Josipa Slavenskog koji će organizovanjem koncerata pružiti priliku mladim talentima da predstave svoj rad i talenat beogradskoj publici.
 • Konkurs za mlade flautiste

  Konkurs za mlade i talentovane flautiste realizovan je u toku januara u februara 2023. godine. Odlukom komisije, Fondacija Dobar glas je dodelila Ivi Vujanić flautu DiZhao, a Mariji Obradović srebrnu flautsku glavu Faulisi Paris.
 • Novogodišnji paketići za učenike Škole za muzičke talente iz Ćuprije

  Članovi fondacije “Dobar glas” su 29. decembra 2022. godine tradicionalno prisustvovali novogodišnjoj priredbi učenika Škole za muzičke talente u Ćupriji i uričili učenicima novogodišnje paketiće.
 • Novogodišnji koncert u Beogradskoj filharmonije

  Novogodišnji koncert stipendista fondacije Dobar glas održan je 25. decembra u sali Beogradske filharmonije. Ovom prilikom svečano su uručene stipendije fondacije Dobar glas. Dobitnici stipendije za 2022. godinu su pijanista Bogdan Dugalić, kontrabasista Strahinja Mitrović i harfistkinja Irina Pejoska. Na koncertu su nastupili Slaven Balać, Sofija Dodig, Irina Pejoska, Strahinja Mitrović i Bogdan Dugalić.
 • Koncert u Skupštini grada Beograda

  Fondacija “Dobar glas” 24. maja 2022. godine u Skupštini grada Beograda organizovala koncert studenata violončela profesora Fakulteta muzučke umetnosti dr um. Dragana Đorđevića. Na koncertu su nastupili Aja Timotić, Jelisaveta Čačić, Pavle Rakočević, Ivan Stjepan Marinić, Željko Tamburić i Damjan Stanković. Ovom prilikom premijerno je nastupio ansambl „Viva čelo“ koji čini sedam mladih čelista predvođih profesorom Đorđevićem.
 • Master kamp

  Drugi Master kamp fondacije Dobar glas sa Nemanjom Radulović održan je od 2- 8. maja 2022. godine u Kaštelu Ečka. Stručna komisija je na audiciji odličila da stipendiju za učešće na Master kampu dobiju Anika Goldner, Veronika Mona Bogić, Staša Žikić i Kata Stojanović. Pored svakodnevnih časova violinske interpretacije sa Nemanjom Radulovićem i pijanistkinjom Stefani Fontanarosom, učesnici su imali priliku da rade sa violinistkinjom Ksenijom Milošević i učestvuju na predavanjima Mirjane Lazarević i Tanje Peternek. Polaznici Master kampa su na završnom koncertu u crkvi Sv. Jovana Krstitelja svirali sa Kamernim orkestrom Fondacije Dobar glas. Orkestar je sastavljen od studenata muzičkih akademija iz Beograda, Novog Sada i Niša, a podršku u pripremi i nastupu su imali od strane članova Beogradske filharmonije.
 • Novogodišnji paketići za učenike Škole za muzičke talente iz Ćuprije

  Članovi fondacije “Dobar glas” su 29. decembra 2021. godine prisustvovali novogodišnjoj priredbi učenika Škole za muzičke talente u Ćupriji. Ovom prilikom uručili su paketiće učenicima i nastavili tradiciju novogodišnjeg darivanja.
 • Novogodišnji koncert stipendista

  Novogodišnji koncert stipendista fondacije “Dobar glas” je održan 20. decembra u Skupštini grada Beograda. Na koncertu je nastupio klarinetista Slaven Balać, a gosti koncerta su bili violinista Uroš Adamović i pijanista Sergej Čavić.
 • Koncert studenata violončela

  Fondacija “Dobar glas” 18. decembra 2021. godine u galeriji LAG organizovala koncert studenata violončela profesora Fakulteta muzučke umetnosti dr um. Dragana Đorđevića. Na koncertu su nastupili Aja Timotić, Jelisaveta Čačić, Pavle Rakočević, Ivan Stjepan Marinić, Ognjen Drašković i Damjan Stanković. Gost koncerta je bila Kristina Antić, učenica Škole za muzičke talente iz klase Nevene Busarac.
 • Koncert u galeriji LAG

  Koncert stipendista fondacije “Dobar glas” u galeriji LAG je održan 20. novembra 2021. godine. Na koncertu su nastupili violinistkinja Sofija Dodig, obojistkinja Aleksandra Kinđić i violončelista Vuk Ovaskainen.
 • Svečano uručenje stipendija

  Svečano uručenje stipendija pobednicima ovogodišnjeg konkursa fondacije Dobar glas održano je 16. oktobra 2021. godine u galeriji LAG. Stipendije su dobili klarinetista Slaven Balać, violinistkinja Sofija Dodig i kontrabasista Milan Đokić. Nakon dodela stipendija, održan je koncert stipendista na kom su nastupili Sofija Dodig, Slaven Balać, pijanistkinja Ivana Damjanov Ilić i violinista Sergej Skeledžija.
 • Koncert u galeriji LAG

  Prvi koncert stipendista fondacije Dobar glas u galeriji Lag je održan 12. juna 2021. godine. Na koncertu su nastupili Andrej Balaž, Veronika Mona Bogić, Kristina Marušić i Kata Stojanović. Ovim koncertom je zvanično započeta saradnja fondacije i galerije LAG, koja ima za cilj promociju mladih mizučkih talenata.
 • Master kamp

  Prvi Master kamp fondacije Dobar glas sa Nemanjom Radulović održan je od 2- 8. maja 2021. godine u Kaštelu Ečka. Stručna komisija je na audiciji odličila da stipendiju za učešće na Master kampu dobiju Andrej Balaž, Veronika Mona Bogić, Kristina Marušić i Kata Stojanović. Pored svakodnevnih časova violinske interpretacije sa Nemanjom Radulovićem i pijanistkinjom Stefani Fontanarosom, učesnici su imali priliku da rade sa violinistkinjom Ksenijom Milošević i pratili su Zoom predavanje menadžerke iz agencije IMG artists Elene Kostove. Polaznici Master kampa su na završnom koncertu u crkvi Sv. Jovana Krstitelja svirali sa Zrenjaninskim kamernim orkestrom.
 • Konferencija “Audience Development within Classical Music”

  Boris Vujičić, upravitelj fondacije Dobar glas, je učestvovao na konferenciji „Audience Development within Classical Music: Bringing the Classical Concert back into the spotlight”, 2021, koja se održala 22. maja 2021. godine u galeriji “ArtGet” u Kulturnom centru Beograd.

  Na panelu „Financing classical music pre and post Covid-19: challenges and benefits” su govorili i Danijel Leskovic iz Javnog fonda za kulturne delatnosti Slovenije, Jasna Diimitrijević, direktorka Zadužbine Ilije M. Kolaraca i Žaklina Kušić, predsednica izvršnog odbora za Dečiju Filharmoniju.

 • Donacija vizuelnog identiteta

  Fondacija Dobar glas je u saradnji sa dizajnerom Karimom Salimom donirala novi vizuelni identitet Školi za muzičke talente. Od januara 2021. godine će škola koristiti novi logo koji svojim savremenim i elegantnim izgledom na najbolji način predstavlja vredne mlade talente i njihove profesore, koji dugo godina grade prepoznatljivost i vrhunske standarde Škole za muzičke talente.
 • Kurs interpretacije Nemanje Radulovića

  Fondacija Dobar glas je u oktobru 2020. godine nagradila finaliste konkursa da dodelu stipendija učešćem na kursu interpretacije violiniste Nemanje Radulovića. Dunja Kalamir, Sofija Dodig, Anđela Josifoski i Salko Lekić imali su priliku da imaju časove violinske interpretacije i uče od jednog od naših najznačijnijih violinista.
 • Svečano uručenje stipendija pobednicima konkursa

  Svečano uručenje stipendija pobednicima ovogodišnjeg konkursa fondacije Dobar glas održano je 29. maja 2020. godine u Holu Zadužbine Ilije M. Kolarca. Stipendije su dobile violinistkinja Marija Radovanović, pijanistkinja Ivana Damjanov Ilić i obojistiknja Aleksandra Kinđić.
 • Solistički koncert Vladimira Aćimovića

  Pijanista Vladimir Aćimović, naš stipendista za 2019. godinu, dobio je nagradu ArtLink za najperspektivnijeg mladog umetnika 2019. godine. Tim povodom održao je solistički koncert 5. januara u Velikoj dvorani Kolarčeve Zadužbine.
 • Novogodišnji paketići za učenike Škole za muzičke talente iz Ćuprije

  Članovi Fondacije Dobar glas su i ove godine donirali novogodišnje paketiće učenicima Škole za muzičke talente.
 • Donatorski koncert Nenada Ivovića

  Fondacija Dobar glas je obeležila je desetogodišnjicu rada 21. decembra 2019. godine u Skupštini Grada Beograda donatorskim koncertom pijaniste Nenada Ivovića. Nenad je je zahvaljujući podrsci Fondacije Dobar glas završio master studije na Jejl univerzitetu, na kom od 2019. godine radi kao klavirski saradnik.
 • Nenad Ivović završio magistarske studije na Jejl-u

  Nenad Ivović je uspešno završio magistarske studije (Master of Musical Arts) na Jejl univerzitetu (Yale University / School of Music). Nenad će od septembra 2019. godine biti zaposlen kao klavirski saradnik na Jejl univerzitetu.
 • Vladimir Aćimović dobitnik dve međunarodne nagrade

  Naš stipendista za 2019. godinu pijanista Vladimir Aćimović je ove godine dobitnik dve nagrade na značajnim međunarodnim takmičenjima. U aprilu je osvojio prvu nagradu na Međunarodnom takmičenju "Merci Maestro" u Briselu. Na prestižnom takmičenju “Ricard Vines”, održanom u junu u Lleidi, rodnom gradu Enerika Granadosa i Rikarda Vinjesa, Vladimir je, takođe, osvojio prvu nagradu. Kao deo nagrade, ovaj mladi pijanista održaće celovečernji koncert u februaru 2020. godine u Španiji.
 • Vuk Ovaskainen laureat na konkursu RTS “Mladi i uspešni”

  Violončelista Vuk Ovaskainen, naš ovogodišnji stipendista, nosilac je titule laureat na konkursu muzičke produkcije RTS “Mladi i uspešni” za 2019. godinu. U toku naredne koncertne sezone, Vuk će nastupiti sa simfonijskim orkestrom RTS.
 • Kvartet Bečki bidermajer solisti

  Na poziv Fondacije Dobar Glas, članovi kvarteta Bečki bidermajer solisti su posetili Školu za muzičke talente i održali učenicima majstorsku radionicu. Rezultat rada je bio njihov zajednički nastup 14. aprila 2019. godine na koncertu u Velikoj dvorani Zadužbine Ilije M. Kolarca.

 • Učenici Škole za muzičke talente na koncertu Romana Simovića

  Fondacija Dobar Glas je učenicima Škole za muzičke talente obezbedila karte za koncert violiniste Romana Simovića i pijaniste Vadima Holodenka, održnog 13. aprila 2019. godine u Velikoj dvorani Zadužbine Ilije M. Kolarca. Na koncertu su izvedena dela Šimanovskog, Šuberta Prokofjeva i Sen- Sansa.
 • Konkurs Fondacije Dobar Glas 2019.

  Prijava na Konkurs Fondacije Dobar Glas za 2019. godinu za dodelu tri stipendije u iznosu od 1000 evra je trajala od 12. marta do 12. aprila u 23:59 časova. Sve blagovremene i potpune prijave su prosleđene članovima stručne Komisije. Imena dobitnika biće objavljena na Gala koncertu Fondcije Dobar Glas 12. maja u 20h u Velikoj dvorani Zadužbine Ilije M. Kolarca.
 • Koncert učenika Škole za muzičke talente na Kolarcu

  Učenici Škole za muzičke talente su 11. aprila 2019. godine održali koncert u Muzičkoj galeriji Kolarčeve zadužbine. U prepunoj sali i na zadovoljsto publike, svoj talenat i virtuoznost je prikazalo ukupno 14 učenica i učenika. Na programu su bila dela Paganinija, Vebera, Mocarta, de Falje, Čajkovskog, Rahmanjinova...

 • Audicija za European Spirit of Youth Orchestra

  Dugogodišnji uspesi učenika Škole za muzičke talente su primećeni i prepoznati van granica Srbije. Profesor Igor Koreti (Italija) je posetio školu i održao audiciju za Internacionalni evropski orkestar mladih (ESYO). Veliki broj učenika je položio audiciju i upućen im je poziv da uzmu učešće u letnjem kampu priprema i turneji koja će biti organizovana u toku leta 2019. godine.
 • Uspesi učenika Škole za muzičke talente

  Na Republičkom takmičenju u organizaciji Zejednice muzičkih i baletskih škola Srbije, učenici Škole za muzičke talente su osojili 10 prvih nagrada u kategorijama Kamerni ansambli, Mali orkestar i Veliki orkestar.
 • Učenici Škole za muzičke talente na koncertu Gidona Kremera

  Fondacija Dobar Glas obezbedila je karte učenicima Škole za muzičke talente za koncert violiniste Gidona Kremera i kamernog orkestra Kremerata Baltika. Na koncertu održanom 4. aprila 2019. godine u Velikoj dvorani Zadužbine Ilije M. Kolarca, učenici su imali priliku da uživaju u delima Hajdna i Šostakoviča.
 • Novogodišnji paketići za učenike Škole za muzičke talente iz Ćuprije

  Članovi Fondacije Dobar Glas su posetili Novogodišnju priredbu Škole za muzičke talente i obradovali učenike novogodišnjim paketićima. Pored muzičkog talenta, učenici su na Novogodišnjoj priredbi pokazali svoj talenat za glumu i ples.
 • Nastup učenika Škole za muzičke talente iz Ćuprije na proslavi u Vašingtonu

  Na inicijativu i uz finansijsku podršku Fondacije Dobar Glas, kvartet učenika Škole za muzičke talente iz Ćuprije je učestvovao u Vašingtonu na obeležavanju 100 godina od proglašenja “Dana molitve za Srbiju”, kada se zastava Srbije prvi put vijorila nad Belom kućom.

  Na poziv naših prijatelja iz Srpskog Kokusa, kongresmena Teda Poa (Ted Poe) i kongresmena Emanuela Klivera (Emanuel Cleaver), učenici su nastupili 25. jula 2018. godine na proslavi u Kongresu, a 27. jula su održali koncert u Karnegi Institutu (Carnegie Institution for Science).

  Kvartet u sastavu Nikolina Maričić (violina), Milana Trujanović (violina), Saška Bogdanović (viola) i Katarina Buljančević (violončelo) je izveo dela Bazanija, Donicetija i Hita.

  Nastup učenika Škole za muzičke talente iz Ćuprije na proslavi u Vašingtonu
 • Nova nagrada Nenada Ivovića

  U avgustu 2018. godine Nenad Ivović je osvojio nagradu "György Cziffra Prize Winner at 2018 ISA of the University of Music and Performing Arts Vienna". Kao deo nagrade, Nenad će 28.09.2019. godine održati koncert u "Johannes-Nepomuk Kapelle" u Beču.
 • Koncert Nenada Ivovića u SAD

  2. septembra 2017. Fondacija je, uz pomoć svojih prijatelja u Vašingtonu, organizovala dobrotvorno veče na kojem je Nenad Ivović održao koncert i na kojem su prikupljena novčana sredstva kao pomoć za početak njegovog studentskog života na Jejl univerzitetu. Nenad Ivović
 • Nenad Ivović na Jel Univerzitetu

  Tokom 2017. godine Fondacija je pomogla mladom pijanisti, Nenadu Ivoviću, da otputuje u Ameriku na razgovore za nastavak master studija. Nenad Ivović je primljen na prestižni Jel Univerzitet gde je dobio potpunu stipendiju za svoje dalje usavršavanje.
 • Dušan Vilić diriguje vojnim orkestrom

  Aprila 2017. godine Fondacija je podržala koncert dirigenta Dušana Vilića u Domu Vojske Srbije sa vojnim orkestrom “Stanislav Biličkim”.
 • Novi počasni član

  Početkom 2017. godine NjKV, Princeza Jelisaveta postaje počasni član Fondacije Dobar Glas. NjKV, Princeza Jelisaveta
 • Škola za muzičke talente na Bemusu

  2016. godine Fondacija je podržala organizaciju koncerta Škole za muzičke talente na Bemusu.
 • Koncert na Svetosavskoj akademiji u Čikagu

  Saradnja sa Školom za talente iz Ćuprije je nastavljena i u 2016. godini organizacijom koncerta kvarteta škole na Svetosavskoj akademiji u Čikagu. Celokupnu organizaciju koncerta, putovanja i boravka đaka škole donirali su Srpska škola u Čikagu i Fondacija Dobar glas.
 • Nenad Ivović aplicira u SAD

  Fondacija je 2016. godine podržala talentovanog pijanistu Nenada Ivovića da otputuje u SAD na prijemne razgovore sa nekoliko prestižnih obrazovnih institucija kod kojih je pozvan da aplicira za stipendije.
 • Prikupljena sredstva u 2014.

  U aprilu 2014. godine obezbeđen je iznos od 200.000 dinara za dalje učešće đaka škole na međunarodnim takmičenjima u 2014. godini. Fondacija je kroz svoje članstvo kupila kao podršku 100 karata za koncert Dušana Vilića u Domu JNA. Ovim putem je sakupljeno 2000 evra za dalje usavršavanje Dušana Vilića u Rusiji na jednoj od najprestižnijih dirigentskih škola u svetu.
 • Nastavak aktivnosti tokom 2014.

  Tokom 2014. godine nastavljen je intenzivan rad na obezbeđivanju sredstava donatora kroz Svečani koncert povodom 40 godina Škole za muzičke talente iz Ćuprije. Uspešno je obezbeđeno 770.000 dinara, koji su usmereni na dalji rad škole.
 • Poseta Belom dvoru

  U organizaciji Fondacije Dobar glas na proleće 2013. godine učenici škole posetili su Beli dvor, upoznali princezu Katarinu i izveli akapela „Himnu Svetom Savi“.
 • Koncerti u Monaku

  Učenici Škole za muzičke talente posetili su, od 11. do 17. novembra 2013, Kneževinu Monako (sredstva za putovanje u potpunosti su donirana od strane prijateljske Fondacije Vesnici snova iz Monaka). Tokom posete, učenici su održali mini koncert na godišnjoj proslavi rada svih dobrotvornih fondacija u Monaku i to pred Nj.K.V. princem Albertom II. Učenici su takođe i na Muzičkoj akademiji „Princ Renije“ održali koncert pred više od 80 đaka i profesora te akademije. Tokom posete od 4 dana, đaci su posetili i Operu i Filharmoniju Monaka i upoznali se sa njenim direktorom, maestrom Đanlukom Đelmetijem.
 • Dobrotvorni koncert Mladjenovića i Ovaskainena

  U Svečanoj sali Skupštine grada, 4. maja 2013, Fondacija je organizovala koncert istaknutih muzičkih umetnika Dejana Mlađenovića (viola) i Ukija Ovaskainena (klavir). Celokupan prihod doniran je za školovanje mladih talenata.
 • Sredstva iz 2012. za medjunarodna takmičenja

  Od ukupno 1.000.000 dinara prikupljenih na koncertu iz 2012. godine koji se nalaze na namenskom računu škole (koji je na uvid Fondaciji), plaćana su putovanja na međunarodna takmičenja. Podrška Fondacije omogućila je da škola šalje đake na takmičenja i u 2013. godini. Iste godine obezbeđena je donacija od preko 90 paketića sa novogodišnjim poklonima za učenike Škole za muzičke talente u Ćupriji i internata od strane firme Soko Štark. Pokloni su predati deci na proslavi, a tom prilokom su učenici izveli prigodan program.
 • Saradnja sa prijateljskim organizacijama

  2012. godine ostvarena je saradnja sa prijateljskim dobrotvornim organizacijama kao što je udruženje Pobratim, koje je našoj fondaciji doniralo sredstva za koncert škole i 100 privezaka sa logoom Fondacije.
 • Koncert mladih talenata „Srcem po žici“ u Kolarcu

  U Velikoj dvorani Zadužbine „Ilije M. Kolarca“, 22. maja 2012, održan je koncert „Srcem po žici“. Na koncertu su nastupali učenici Škole za muzičke talente u Ćupriji, a celokupni prihod od koncerta uplaćen je istoimenoj školi. Takođe, početkom 2012. godine Fondacija je kupila žice u vrednosti od 200.000 dinara za školu u Ćupriji.

 • Saradnja sa Školom za muzičke talente u Ćupriji

  U Aeroklubu u Beogradu, 27. februara 2012, potpisan je Strateški ugovor o saradnji između Škole za muzičke talente u Ćupriji i naše fondacije. Cilj ovog ugovora je da se školi u Ćupriji, kao jedinstvenoj instituciji od posebnog značaja u Srbiji, pomogne u marketinškim aktivnostima, organizaciji koncerata i turneja. Takođe smo se obavezali da ćemo pomoći u organizaciji proslave 40. godišnjice rada škole. Ovom prilikom je održana svečanost kojoj su prisustvovali učenici i uprava škole, kao i osnivači i prijatelji Fondacije. Učenici škole u Ćupriji održali su mini koncert.
 • Novogodišnji koncert u Skupštini grada

  Fondacija Dobar glas, 29. decembra 2009, organizovala je Novogodišnji koncert „Veče Feliksa Mendelsona“, u Svečanoj sali Skupštine grada. Mendelsonove kompozicije izvodio je pijanista i profesor Fakulteta muzičkih umetnosti Miloš Pavlović. U drugom delu programa Miloša Pavlovića su pratile i dve vrhunske solo pevačice: Ana Petrović, sopran, i Iva Mrvoš, mecosopran. Ovim koncertom Fondacija je zvanično započela sa radom i predstavila se javnosti. Celokupni prihod od koncerta uplaćen je mladim talentima.