Nenad Ivović

 

N enad Ivović je rođen u Beogradu 1993. Godine. Počeo je da uči klavir kada je imao četiri godine. Diplomirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu kao student generacije. Osvojio preko 15 nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Među najznačajnijim nagradama su: prva nagrada na VII međunarodnom takmičenju pijanista Nikolaj Rubinštajn u Parizu 2016. godine, prva nagrada (laureat) u republičkom takmičenju učenika muzičkih škola Srbije 2007. godine, druga nagrada na III Međunarodnom takmičenju Isidor Bajić u Novom Sadu, 2008, druga nagrada na Evropskom muzičkom takmičenju Ćita di Moncalijeri u Italiji 2010, druga nagrada na međunarodnom takmičenju "Arijan Kac" u Tel Avivu 2015. godine, treća nagrada na "Jakob pilot" međunarodnom takmičenju u Njujorku 2015. Pobedio je na velikom međunarodnom takmičenju u Petrogradu "Korak ka Masteri" 2013., gde je pored prve nagrade takođe osvojio nagradu za najbolje izvođenje ruskog kompozitora i nagradu za izuzetan nastup. U finalu takmičenja nastupao je sa Lenjingradskom filharmonijom. Bio je polufinalista na takmičenju Muzička omladina 2014. i dobitnik nagrade za najboljeg pijanistu iz Srbije. Nagrađen od strane Fakulteta muzičke umetnosti iz fonda Olge Miahilović kao najtalentovaniji pijanista, a dobitnik je i nagrade "Emil Hajek".


 

 
 
  • Mnogo rada, istrajnosti i odricanja je potrebno za ovu profesiju. Iza mene je beskonačan broj sati provedenih za klavirom još od moje pete godine, mnogo izazova, mnogo uspona i padova.

 

Nastupao je na koncertima u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Izraelu, Rusiji, SAD-u, itd. Ističu se dva koncerta, u Aleksandriji i Kairu (Egipat) na poziv Evropske organizacije za mlade muzičare i solo koncert u Ajndhovenu (Holandija).

Učestvovao je na najpoznatijim master radionicama u Izraelu i Americi, gde je sarađivao sa najznačajnijim pijanistima i profesorima klavira u svetu, kao što su Dmitrij Baškirov, Emanuel Krasovski, Tatiana Zelikman, Viktor Derevianko, Alon Goldštajn i mnogi drugi.

U junu prošle godine, završio je master studije, u klasi Emanuela Krasovskog u Muzičkoj školi na Univerzitetu u Tel Avivu (Izrael), koja je dobila ime po čuvenom dirigentu Zubinu Mehti, koji je ujedno i direktor škole. Od septembra 2017. godine nastavlja svoje studije na prestižnom Univerzitetu Jejl u Sjedinjenim Američkim Državama u klasi profesora Borisa Bermana.