Stipendisti za 2020. godinu

Aleksandra Kindjić

oboa


Aleksandra Kinđić rođena je 1. jula 2002. godine. Student je prve godine osnovnih studija Fakulteta Muzičke Umetnosti u Beogradu u klasi profesora  Dragana Lazića.  Pohađala je osnovnu i srednju muzičku školu Jovan Bandur u Pančevu. Tokom školske 2018/19. godine bila je polaznik Međunarodne oboa akademije (International Oboe Academy) u Tisanu u Italiji, škole oboe pod umetničkim vođstvom Domenika Orlanda.

Veliki uticaj u njenom razvoju imaju časovi sa remomiranim oboistima i profesorima među kojima su Alexei Ogrintchouk, Maurice Bourgue, Hansjörg Schellenberger i Francesko di Rosa.

U okviru međunarodnog interkulturalnog programa razmene učenika, 2017. godine je pohađala 6 meseci Liceo Musicale Isabella D'Este, Mantova (Italija), a 2019. godine 3 meseca Lycée Clos Maire, Beaune (Francuska).

Kao član međunarodnog omladinskog orkestra European Spirit of Youth Orchestra učestvovala je na 5 turneja i više od 30 koncerata u Italiji, Sloveniji i Austriji. Takođe je nastupala sa FiIharmonijom mladih Borislav PašćanRegionalnom dečjom Filharmonijom.

Kao jedan od pobednika konkursa „Mladi i uspešni“ decembra 2019. nastupila je kao solista sa Simfonijskim orkestrom RTS u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu.

Održala je četiri solistička koncerta u Galeriji Srpske akademije nauke i umetnosti u Beogradu (2016, 2017, 2018, 2019.).

Na međunarodnim i domaćim takmičenjima osvojila je brojne nagrade  među kojima se izdvajaju zvanja laureata i prve nagrade na Republičkom takmičenju u Beogradu (2015, 2017, 2019.) Međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko“ (2015, 2016, 2017, 2019, 2020.), Međunarodnom takmičenju u Požarevcu (2015, 2016, 2018.) Međunarodnom takmičenju „Petar Konjović“ u Beogradu (2018.), XII Međunarodnom festivalu slovenske muzike u Moskvi 2015,  EMCY Competition „Ohrid pearls“ u Ohridu 2015., na Festivalu Emona Ljubljana 2015. i Međunarodnom takmičenju „Premio Clivis“ u Rimu 2017. godine.

Za postignute izuzetne rezultate Aleksandra Kinđić je po dva puta nagrađivana na konkursima Fonda za mlade talente Republike Srbije i Konkursu za mlade talente AP Vojvodine.

Marija Radovanović

violina


Marija Radovanović rođena je 30.7.2001. godine u Beogradu. Osnovnu  i srednju muzičku školu završila je u klasi profesora Dušice Mladenović. Od septembra 2016. godine je student klase za posebno nadarene na Univerzitetu za muziku i primenjenu umetnost u Gracu (Austrija), u klasi prof. Emilia Percana, a od oktobra 2019. godine i student Folkwang Universität der Künste u Esenu, Nemačkoj (u klasi prof. Pitera Danijela) kao i Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu (u klasi prof. Marka Josifoskog)

Na takmičenjima mladih violinista osvajala je mnoge nagrade i priznanja, a kao najznačajnije se izdvajaju prve nagrade na međunarodnom takmičenju „Ohridski biseri“ u Ohridu (Makedonija, 2016), druga nagrada na 59. Internacionalnom takmičenju mladih violinista „Jaroslav Kocian“ u Ušti nad Orlicom , (Češka, 2017) i Internacionalnom festivalu muzičke kreativnosti „Zemlja je naš zajednički dom“ u Jekaterinburgu (Rusija, 2017). Na Stringfestu 2017. i Republičkom takmičenju 2016. godine osvojila je prve nagrade (violina i kamerna muzika), a 2018. je proglašena za laureata najstarije kategorije (violina) i osvojila je prvu nagradu kao član dua „Laninas“.

Svoju veštinu sviranja usavršavala je na majstorskim kursevima kod profesora Dejana Mihailovića, Franka Petera Cimermana, Roberta Lakatoša, Madlen Stokić, Tatjane Samuilove, Artioma Šiškova, Tatjane Balašove i Jozefa Špačeka.

Marija je solista i koncertmajstor kamernog orkestra „Artlink virtuozi“ sa kojim je imala priliku da nastupi i na zatvaranju „Artlink festivala mladih talenata“ kao solista sa renomiranim mađarskim violončelistom Ištvanom Vardaijem u oktobru 2017. godine.

Nastupala je kao solista sa gudačkim orkestrom muzičke škole na koncertima povodom Dana škole (2016, 2018), a u junu 2017. i 2018. imala je priliku da nastupi kao solista sa simfonijskim orkestrom Univerziteta u Gracu i Orkestrom „Kamerata Muzika“ iz Segedina. Avgusta 2016. godine nastupila je kao solista na manifestaciji „Noć muzike“ na Stadionu „Tašmajdan“ pred deset hiljada ljudi.

Prvi solistički koncert održala je u februaru 2014. godine u galeriji „SANU“, gde je imala solističke koncerte i 2016., 2017, I 2019. godine. Nastupala je u svim značajnim salama Beograda (galerije „Artget“, galerija i svečana sala KNU) Decembra 2018. godine održala je resital u okviru ciklusa „Mladi virtuozi“ festivala „Ljubljana“ ( Ljubljana, Slovenija).

U avgustu 2017. godine bila je najmlađi polaznik prestižne „Moricburg Festival Akademije“ u Moricburgu, Nemačka sa kojim je novembra 2019. godine imala priliku da nastupi i u sali Berlinske Filharmonije, avgusta 2018. je nastupala na festivalu „Ohridsko leto“ u Ohridu, a leta 2019. godine nastupala je kao koncertmajstor „Junior orkestra“ čuvenog Verbije festivala u Švajcarskoj. Avgusta 2019.godine bila je i polaznik radionice kamerne muzike pri „Kapošfest“-u u Kapošvaru, Mađarskoj.

Marija je stipendista Fondacije za mlade talente grada Beograda, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kao izuzetno nadaren učenik srednje škole i dobitnik nagrade „Dositeja“ za postignute rezultate na takmičenjima u inostranstvu.

Ivana Damjanov Ilić

klavir


Ivana Damjanov Ilić je rođena u Zrenjaninu 1999.godine. Kao izuzetan talenat upisala je Akademiju Umetnosti u Novom Sadu 2016.godine u klasi profesora Milana Miladinovića, dve godine pre svoje generacije. Zbog vrhunskih umetničkih rezultata koje je postigla u prve dve godine studija, kao vanserijskom talentu, NUN veće Akademije umetnosti odobrilo joj je ubrzano studiranje. Ivana je osnovne studije završila 2019.godine, za samo tri godine sa prosekom 10. Trenutno je student master studija i angažovana je kao saradnik u nastavi na Akademiji umetnosti za predmet klavir.

U kolekciji priznanja ima preko 70 prvih nagrada. Tokom studija osvojila je 20 Internacionalnih nagrada. Neke od njih su: Sirmium music fest International piano competition 2017, Laureat za sve studentske kategorije. Proglašena je za najboljeg učesnika muzičkog kursa za izuzetne talente Junior Academy Eppan 2017. u Italiji i dobila nagradu publike; III nagrada medjunarodno takmičenje na Malti 2017.god; Na takmičenju San Dona di Piave u Italiji 2017 osvojila je prvu nagradu, specijalnu nagradu žirija "Con distinzione" i nagradu publike na završnom Gala koncertu pobednika svih kategorija; „Stefano Marizza“ u Trstu, Italija, 3.nagrada. Na takmičenju „Guliano Pecar“ takmičila se u dve kategorije gde osvaja 1.nagradu i specijalnu nagradu žirija kao najmlađa i najperspektivnija finalistkinja; 1.nagrada „Roberto Sellani“ Milano 2018; Specijalna nagrada legendarnog pijaniste Tamas Vasary za najperspektivnijeg pijanistu, Španija „Ciudad de Vigo“ i nagrade na šestom i osmom Memorijalu "Isidor Bajić". Dobitnica je nagrade Univerziteta u Novom Sadu za vrhunske rezultate i nagrade za postignute rezultate u umetnosti "Mali princ".

Pohađala je masterklasove sa čuvenim profesorima i pijanistima kao što su: Kemal Gekić, Natalija Trul, Andrea Bonata, Žak Ruvije, Pavel Gililov, Boris Berman…

Imala je brojne solističke resitale, nastupala je na značajnim festivalima, ali i na humanitarnim koncertima, a nastupala je i sa čuvenim violinistom Romanom Simovićem i čelistom Draganom Đorđevićem na Kolarcu. U sezoni 2018/19 napravila je pravi umetnički podvig jer je svirala 8 puta kao solista sa orkestrom sa tri različita programa na najznačajnijim scenama u regionu: Koncertna turneja (Debrecin, Budimpešta, Balaton, Ljubljana) kao solista sa World Youth Orchestra i čuvenim pijanistom i dirigentom Tamašom Vašarijem (List: Koncert br.1 u Es duru), zatim sa Zrenjaninskim kamernim orkestrom (Temišvar, Zrenjanin, Novi Sad) Mocartov Koncert u A duru k.488 i kao solista sa orkestrom Akademije umetnosti u Sinagogi, Rahmanjinov Rapsodija na Paganinijevu temu.

Nastupala je u najznačajnijim kulturnim centrima i salama širom Srbije, u Rumuniji, Nemačkoj, Italiji, Malti, Austriji, Francuskoj, Italiji, Hrvatskoj, Mađarskoj... Takođe je snimala za RTV i RTS.

2018. godine dobila je nagradu za najbolji resital i najboljeg učesnika festivala Nei Suoni dei Luoghi u Italiji (Udine), a kao nagradu dobila je poziv za resital na elitnom pijanističkom festivalu u Trstu 2020.god.u čuvenoj sali Verdi. Kao rezultati prethodno osvojenih nagrada i nastupa predstoje joj brojni internacionalni umetnički angažmani u narednom periodu.

 

Stipendisti za 2019. godinu

Vladimir Aćimović

klavir


Vladimir Aćimović rođen je 2002. godine u Nišu. Nižu muzičku školu završio je u klasi čuvenog pedagoga, prof. Milene Kurteve (Bugarska). Srednje muzičko obrazovanje završava u Muzičkoj školi u Nišu, u klasi prof. Suzane Novaković. Usavršavao se kod prof. Ilije Černajeva (Bugarska) u Sofiji. Trenutno je student prve godine Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Lidije Stanković, kao i Univerziteta za muziku i izvođačke umetnosti u Gracu (Universität für Musik und darstellende Kunst Graz), u klasi prof. Milane Černjavske.

Učestvuje na master klasovima eminentnih pijanista i pedagoga: Arba Valdme (Estonija), Kemala Gekića (Srbija), Dmitrija Baškirova (Rusija), Pavela Gililova (Ukrajina), Milane Černjavske (Ukrajina/Nemačka), Arija Vardija (Izrael), Bruno Kaninija (Italija), Rubena Dalibaltajana (Jermenija/Hrvatska), Grigorija Gruzmana (Rusija).

Dobitnik je velikog broja prvih i specijalnih nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima:

 • 2010. godine u Šapcu na 14. Međunarodnom takmičenju osvaja Prvu nagradu sa 100 poena, a neposredno zatim, u Nišu na 11. Međunarodnom takmičenju osvaja Prvu nagradu.
 • 2010. godine na Međunarodnom Konkursu “Isola del Sole” u Grado (Italija), osvaja 100 poena , Prvu nagradu u svojoj kategoriji i ujedno postaje apsolutni pobednik celog takmičenja.
 • 2011. godine u Šapcu osvaja Prvu nagradu sa 100 poena na 15. Međunarodnom takmičenju i Prvu nagradu na Republičkom takmičenju u Beogradu iste godine.
 • 2012. godine, na Međunarodnom takmičenju “Ohridski biseri” u Ohridu (Makedonija), osvaja Prvu nagradu sa maksimalnih 100 poena.
 • 2014. godine na Međunarodnom Konkursu “Novi pijanisti” u Sofiji ( Bugarska) osvaja Prvu nagradu sa maksimalnim brojem poena.
 • 2015. godine na Međunarodnom takmičenju “Craiova piano” u Krajovi ( Rumunija), osvaja Prvu nagradu sa maksimalnim brojem poena.
 • 2015. godine na prestižnom, 48. Međunarodnom takmičenju “Virtuosi per musica di pianoforte” u Usti nad Labem (Češka Republika), osvaja Prvu nagradu i Specijalnu nagradu za izvođenje dela Kloda Debisija.
 • 2016. godine na 14. Međunarodnom takmičenju u Nišu, osvaja Prvu nagradu u svojoj kategoriji i postaje Laureat takmičenja.
 • 2016. godine na prestižnom mećunarodnom konkursu “Memorijal Isidor Bajić” u Novom Sadu osvaja Drugu nagradu.
 • 2017. godine osvaja Prvu nagradu na Republičkom takmičenju u Beogradu .

Sa uspehom je nastupao u Srbiji, Rusiji, Češkoj, Italiji, Bugarskoj, Rumuniji, Makedoniji, Kneževini Lihtenštajn, Švajcarskoj i Austriji. Održao je resitale na međunarodnim festivalima ''Costantinus'' i ''Nimus'' u Nišu, Muzičkoj galeriji Kolarca u Beogradu, salama Simfonijskog orkestra i Sinagoge u Nišu, u Svečanoj sali grada Leskovca, Zamku kulture u Vrnjačkoj Banji, Galeriji grada Vranja, Zaječaru, Knjaževcu , Lihtenštajnskom Nacionalnom muzeju u Vaducu, Bad Ragacu, Evropskom muzičkom institutu u Beču...

Svoje prve koncerte sa orkestrom održao je sa deset godina. Kao solista nastupao je u Beogradu (velika Sala Kolarčeve zadužbine sa kamernim orkestrom ''Amoroso''), u Skupštini grada Beograda (sa gudačkim orkestrom ''ArtLink''), sa Niškim simfonijskim orkestrom u Nišu, Gudačkim orkestrom ,,Dušan Skovran“ u Beogradu, sa kamernim orkestrom ''Amoroso'' u Leskovcu i Nišu.

2015. godine, kao predstavnik Ministarstva kulture Republike Srbije, učestvovao je na Međunarodnom festivalu "Melodika pokolenja" u Kremlju (Moskva, Rusija). Tom prilikom nastupao je kao solista sa Predsedničkim orkestrom Ruske Federacije, pod dirigentskom palicom Antona Orlova, zaslužnog umetnika Rusije, u sali Georgijevski u Kremlju.

Sarađivao je i sa dirigentima: Milena Injac (Srbija), Danijel Moles (Italija), Đorđe Stanković (Srbija), Obrad Nedeljković (Srbija), Svilen Simeonov (Bugarska).

Dobitnik je stipendije za nadarene učenike, koju dodeljuje Ministarstvo prosvete Republike Srbije, nagrade "CONSTANTINUS" za 2011. godinu, koja se dodeljuje najperspektivnijim mladim muzičarima do 18 godina starosti, Dositejeve nagrade (2015,2016), nagradu SANU za postignute uspehe iz oblasti umetničke muzike i Vidovdanskih nagrada Grada Niša. Stipendista je Međunarodne muzičke akademije u Lihtenštajnu.

Jelena Horvat

violina


Jelena Horvat, rođena je 21. marta 2003. godine, u porodici profesionalnih muzičara. Sa 6 godina počinje da uči violinu u Školi za muzičke talente u Ćupriji, u klasi profesora Dragutina Mladenovića.

Od samog početka, ova mala violinistkinja nastupa na koncertima škole: u Galeriji Kolarčeve zadužbine, na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, Galeriji SANU, Narodnom pozorištu...

Kao solista, uz pratnju orkestra svoje škole, Jelena je svirala na gostovanju u Rumuniji (Krajova), u Beogradu, u velikoj sali Kolarčeve zadužbine (2012. i 2013.), kao i u Monte Karlu, gde je nastupila pred 800 ljudi, među kojima su bili i članovi Kraljevske porodice Monaka.

Na proslavi 40 godina od osnivanja Škole za muzičke talente (decembar 2013.), Jelena nastupa sa orkestrom svoje škole pred prepunom Velikom salom Kolarčeve zadužbine. Takođe, uzima učešća kao najmlađi solista na Svečanoj Akademiji povodom proslave Svetog Save, 27.januara 2014. u Narodnom pozorištu.

Za samo nekoliko godina sviranja, ova mlada violinistkinja osvojila je veliki broj nagrada na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima:

 • Republičko takmičenje učenika muzičkih i baletskih škola Srbije, 2010.god. – I NAGRADA
 • Međunarodno takmičenje gudača u Nišu 2011.god. – SPECIJALNA NAGRADA
 • Međunarodno ( EMCY) takmičenje „Petar Konjović“, Beograd 2011.god – I NAGRADA
 • Međunarodni Festival gudača u Sr. Mitrovici, 2011. god.- I NAGRADA
 • Republičko takmičenje učenika muzičkih i baletskih škola Srbije, 2012.god – LAUREAT
 • Međunarodno takmičenje “Kocijanovo Usti”, 2012.god
 • Međunarodno takmičenje gudača u Nišu 2013.god. I NAGRADA
 • Međunarodno takmičenje „BRAVO“, Belgija, 2013.god.''• III NAGRADA
 • Republičko takmičenje učenika muzičkih i baletskih škola Srbije, 2014.godine – LAUREAT
 • Međunarodno takmičenje „Andrea Postacchini”, Italija, 2014.god – II NAGRADA

Kruna Jeleninog napretka na violini je osvojena II NAGRADA na čuvenom Kocijanovom takmičenju u Češkoj (Usti nad Orlici, maj 2012.), ali i II NAGRADA u Italiji, na prestižnom takmičenju „Andrea Postacchini”(2014.godine).

Nakon uspešno položene audicije, Jelena je od septembra 2015. godine nastavila svoje školovanje u „Jehudi Menjuhin“ školi u Londonu, najpre kao stipendista Fondacije „Joseph and Drake Calleja“, a zatim i nacionalne stipendije Velike Britanije.

Jelena nastupa redovno na koncertima u organizacije Menjuhinove škole, u Engleskoj (Menuhin hall, Wigmor hall), na inostranim turnejama u Švajcarskoj i Španiji, kao solista, član gudačkog kvarteta i kamernog orkestra.

Vuk Ovaskainen

violončelo


Bio je laureat na takmičenjima „Petar Konjović“, „Dušan Protić“, „Mocart“ u Kvinto Vićentinu u Italiji, kao i na Republičkim takmičenjima 2010, 2012, 2014 i 2016. Na smotri talenata u Sremskim Karlovcima 2011. godine izabran je za najtalentovanijeg mladog čelistu u Srbiji. Dobitnik je II nagrade na međunarodnim takmičenjima „Talenti Evrope“ u Slovačkoj, „Heran“ u Češkoj i u Licenu u Austriji.

Održao je preko 20 solistickih koncerata u salama Galerije SANU, Artget, Kolarca, Viteskoj sali (u Ljubljani), SKC-u i drugim dvoranama, a nastupao je na festivalima Čelo Fest, Artlink i Šopen festu u Beogradu, i Ljubljanskom festivalu u Sloveniji.

Izveo je Haydn C dur i D dur koncerte u Skupstini grada i u velikoj sali Kolarčeve zadužbine sa orkestrima „Artlink virtuozi“ i „zemunskim kamernim orkestrom“.

Vuk je učenik III godine Matematičke gimnazije u Beogradu, i student I godine Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof.Sandre Belić.

Učestvovao je na kursu „Cello Gathering“ u Engleskoj, gde je i.o. radio sa Aleksandrom Bejlijem i Luiz Hopkins. Učestvovao je na mastorskim kursevima Arta Norasa, Hanu Kiskija, Natalije Gutman, Vensina Janga, Jana Foglera, Ištvana Vardaja, Nareka Haknazariana i nastupao je sa brojnim muzicarima u kamernoj muzici kao sto su Ištvan Vardaj, Stefan Milenković, Viktor Žilijen-Laferier, Dejan Mlađenovic, Uki Ovaskainen, Ognjen Popović, Tatjana Simonović...

2015. godine primio je nagradu „Stanojlo Rajičić“, za najbolje održani resital u galeriji SANU, a 2017. godine dobio je prestižnu nagradu „Artlink“ za najperspektivnijeg mladog muzičara Srbije.

Akademici Dejan Despić i Ivan Jevtić komponovali su i posvetili Vuku svoja dela za solo violončelo.

 

Stipendisti za 2018. godinu

Jana Jakovljević

violina


Jana Jakovljević je rođena 2005. godine u Beogradu . Učenica je „Yehudi Menuhin“ škole u Londonu u klasi prof. Lutsie Ibragimove i dobitnica je pune stipendije za školsku godinu 2018/2019. Zavrsila je nižu muzičku školu „Petar Konjović“ u Beogradu u klasi prof. Dušice Mladenović i prof. Dragutina Mladenovića. Osvojila je brojne nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

 • Grand Prix na festivalu slovenske muzike u Moskvi 2016. godine
 • II nagrada na internacionalnom takmicenju „ Arthur Grimiaux“ u Briselu ( Belgija )

2017. god.

 • II nagrada na festivalu „Boljšoj“, Mokra Gora, Srbija, 2017. godine.
 • I nagrada na medjunarodnom takmičenju „Ohridski biseri“ u Makedoniji 2014. godine.
 • III nagrada na medjunarodnom takmičenju „Jaroslav Kocian“ u Českoj Republici

2015. god.

 • Laureat republičkog takmičenja u Beogradu 2014, 2016 i 2018. godine.
 • I nagrada na medjunarodnom takmičenju gudača u Nišu 2015. godine.
 • Laureat je smotre muzičkih talenata Srbije u Sremskim Karlovcima 2013 i 2015. godine.
 • Laureat je medjunarodnog takmičenja „Mladi virtuoz“ u Beogradu 2012 i 2015. godine.
 • Laureat je takmičenja Memorijal „Dušan Protić“ u Beogradu 2013 i 2015. godine.
 • I nagrada na festivalu „Boljšoj“, Mokra Gora, Srbija, 2018. godine.

Član je Art link organizacije i orkestra „Art link virtuozi“ sa kojima redovno nastupa i kao solista. Održala je više solističkih koncerata od kojih se izdvajaju koncert u galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti 2016. godine i koncert u Gstaadu (Švajcarska) 2017. godine Imala je vise nastupa sa orkestrima kao sto su: orkestar „Accademia archi de arrigoni“ Italija , „Art link virtuozi“, orkestar Škole za muzičke talente iz Ćuprije, orkestar muzičke škole „ Petar Konjović“. Jana je takođe i clan „ Dečije filharmonije“ orkestra sa kojim je imala brojne nastupe kao član orkestra i kao solista. Dobila je punu stipendiju za godinu 2017/2018. za školovanje u Gstaadu (Švajcarska) u klasi prof. Hu Kuna i Miguela Negrija. Učestvovala je na majstorskim kursevima i sarađivala je sa umetnicima: Roman Simović, Stefan Milenkovic, Gordan Nikolić, Ivri Gitlis, Nemanja Radulović, Pavel Vernjikov, Marko Josifovski, Igor Tkačuk, Timur Meljnik, Tatjana Balašova ...

Jana Vukićević

violina


Jana Vukićević je rođena 2. oktobra 2001. godine u Beogradu. Njen muzički talenat je uočen već sa četiri godine, kada je postala član i solista čuvenog dečijeg hora "Kolibri". Violinu je počela da svira sa osam godina u Muzičkoj školi „Kosta Manojlović“, u klasi profesorke Jovane Zečević. Već na početku njenog muzičkog školovanja pokazuje veliko interesovanje i angažovanje. Počinje da osvaja nagrade iz solfeđa, kao solista na violini, a kasnije i u kamernim ansamblima. Srednje muzičko obrazovanje započinje 2015. godine u Muzičkoj školi  „Dr Vojislav Vučković“ u klasi Biljane Jakšić Nikolić, gde radi solo, kamernu muziku, nastupa na koncertima i osvaja nagrade. Prelazi na režim ubrzanog napredovanja i u klasi profesorke Dragane Petrović završava u školskoj 2017/18 treći i četvrti razred, pri čemu se značajno angažuje u kamernoj muzici – učestvuje u projektu „Viva Vivaldi“  gde svira duo i u kamernom orkestru na koncertima u Rimu, a duo sa klavirom osvaja nagradu na Republičkom takmičenju.

Osvojila je nagrade na mnogim takmičenjima i festivalima, od kojih su najznačajnije:

 • 2017. - Međunarodni festival gudača „Stringfest“, Sremska Mitrovica, I nagrada
 • 2016. - Republičko takmičenje muzičkih i baletskih škola Srbije, I nagrada
 • 2015. – Međunarodno muzičko takmičenje "Premio Clivis", Rim, Italija, I nagrada
 • 2015. - 13. Međunarodni festival Ub, Srbija, I nagrada
 • 2014. - Međunarodno takmičenje ’’Barlassina - Young Talents with Orchestra’’, Milano, Italija, II nagrada
 • 2013. - Međunarodno takmičenje "Tartini", Piran, Slovenija, apsolutna prva nagrada za izvođenje
 • 2013. - Međunarodno takmičenje "Concorso Mozart", Kvinto Vićentino, Italija, laureat
 • 2012. - 56. Republički festival muzičkih i baletskih škola Srbije, Smederevo, I nagrada
 • 2011. i 2010. – ’Mladi virtuoz', Beograd, Srbija, I nagrada

Osvaja laureate i prve nagrade  kao član svih kamernih ansambala u kojima je nastupala na takmičenjima:

 • 2018. – Republičko takmičenje muzičkih i baletskih škola Srbije, Duo sa klavirom, I nagrada
 • 2016. – Republičko takmičenje muzičkih i baletskih škola Srbije, Kombinovani duo, I nagrada
 • 2015. - Republičko takmičenje muzičkih i baletskih škola Srbije, Trio, laureat
 • 2015. - 59. Nacionalni festival muzičkih i baletskih škola Srbija, Negotin, Kamerni ansambli -trio, laureat
 • 2014. - Republičko takmičenje muzičkih i baletskih škola Srbije, Duo sa klavirom, laureat
 • 2013. - Republičko takmičenje muzičkih i baletskih škola Srbije, Kamerni         orkestar "Mali Taurunum'- I nagrada.

Komponuje i osvaja nagrade:  Međunarodno takmičenje  „Artistes en Herbe“ 2015 godine., Luksemburg, III nagrada; Republički festival dečjeg muzičkog stvaralaštva „Deca kompozitori-FEDEMUS“ 2014. Godine, I nagrada; Međunarodno takmičenje „Tartini“ 2013. godine, Piran, Slovenija, specijalna nagrada za autorsku kompoziciju.
Prvi solistički koncert imala je 2014. godine u Galeriji fresaka Narodnog muzeja u Beogradu, a do sada je održala još četiri – tri u Skupštini grada Beograda i jedan u Muzičkoj školi „Dara Čokorilo“ u Nikšiću.
Solističke nastupe uz pratnju orkestra imala je na Gala koncertu Fondacije Dobar Glas u Kolarčevoj zadužbini sa orkestrom Škole za muzičke talente u Ćupriji, sa Romanom Simovićem kao koncert-majstorom; zatim  u okviru proslave dana škole 2017. godine u Domu Vojske Srbije sa Umetničkim ansamblom MO“ Stanislav Binički“; sa Kamernim orkestrom „ArtLink mladi virtuozi“.
U okviru projekta „Viva Vivaldi“ i umetničke saradnje MŠ „Dr.Vojislav Vučković“ i Muzičke akademije „Clivis“ iz Italije, učestvovala je na kursu prof. Marka Serina i svirala na koncertima barokne muzike u Rimu, kao i u Paviljonu „Cvijeta Zuzorić“ sa gostima iz Rima.
Učesnik je radionica i koncerata mladih talenata muzičkog ciklusa umetničke asocijacije „ArtLink“. Između ostalog svirala na ArtLink festivalu mladih talenata, na koncertu Stefana Milenkovića  i na koncertu Ištvana Vardaija sa ArtLink mladim virtuozima.
Pohađala je 2016. godine Letnju školu kamerne muzike i međunarodni festival mladih talenata „Musica Mundi“ u  Belgiji.
Primljena je na prestižni festival u Švajcarskoj „ Festival de Verbier“, gde je jula i avgusta 2017. godine provela tri nedelje u radu sa decom iz celog sveta - članovima orkestra mladih, među najcenjenijim savremenim muzičarima – Žanin Jansen, Džošua Bel, Miša Majski, Evgenij Kisin... 
Tri godine zaredom je polaznik Internacionalnog majstorskog kursa na Sardiniji, na kom ima priliku da svira na koncertima i uči od čuvenih violinista: Romana Simovića, Gordana Nikolića, Stefana Milenkovića, Aljone Bajeve, Ivrija Gitlisa.
Učestvovala je na majstorskim kursevima i radila sa mnogim muzičarima i pedagozima: Imre Lakatoš, Goran Kentera, Zoran Milenković, Igor i Vondži Kim Ozim, Mičo Dimitrov, Tatjana Balašova, Marko Josifoski, Biljana Stevanović, Miodrag i Ana Bogić,.
Protekle dve godine na Janino napredovanje značajan trag ostavlja rad sa Romanom Simovićem. Sada radi  u Drezdenu sa profesorom Igorom Malinovskim i priprema se za studije u inostranstvu.
Jana je đak generacije 2017/2018, dobitnica stipendije za kupovinu instrumenta Fondacije za mlade talente grada Beograda i dobitnica Dositejeve nagrade za postignute rezultate na takmičenjima.

Ognjen Milosavljević

violončelo


Ognjen Milosavljević (10. 01.1999.) započinje učenje violončela u muzičkoj školi u rodnom Čačku (klasa prof. Vesne Marković-Tanasković), nastavlja u Školi za muzičke talente u Ćupriji (klasa prof. Nevene Busarac). Svoje studije upisuje na Faklultetu muzicke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Dragana Đorđevica, a nakon samo nešto više od godinu dana upisuje akademiju u Frajburgu (Musikhochschule Freiburg) u klasi prof. Jean-Guihen Queyras-a. Od malih nogu, ovaj perspektivni violončelista nastupa na koncertima škole kao solista, a nastupao je i kao član gudačkog kvarteta i vodja grupe violončela u orkestru svoje srednje škole. Učestvuje na domaćim i međunarodnim takmičenjima – Republičko takmičenje učenika muzičkih i baletskih škola Srbije, Međunarodno takmičenje gudača u Nišu (specijalna nagrada), Međunarodno takmičenje „Petar Konjović“ Beograd, Festival gudača „Zlatne stepenice“ Valjevo (pobednik kategorije i laureat discipline), Republičko takmičenje kamerne muzike (laureat), Stringfest Sremska Mitrovica, Republičko takmičenje orkestara, na kojima osvaja veliki broj nagrada.

Nastupio je kao solista 2015. godine u velikoj sali Kolarčeve zadužbine uz pratnju kamernog orkestra „Dušan Skovran“, a od decembra 2016. godine postaje solo-čelista istog. Učestvuje na letnjem kampu „Sistema Europe Youth Orchestra“ u Milanu (2015), gde nastupa u Milanskoj Skali „Teatro alla Scala“ kao vodja sekcije violončela u orkestru „Sinfonica Juvenil de Caracas“ iz Venecuele, pod dirigentskom palicom maestra Dietrich Paredes-a. Godine 2016. dobija poziv da svira u skandinavskom omladinskom orkestru ‘‘Orkester Norden’’ na turneji u Danskoj, Švedskoj i Finskoj, a u septembru iste godine nastupa u Čikagu (Nichols Hall, Evanston) sa svojim gudačkim kvartetom. Takođe uzima učešće u okviru KotorArt Festivala u Crnoj Gori, nastupajući u okviru festivalskog orkestra. U oktobru 2018. godine učestvuje na festivalu violončela u Amsterdamu (Cello Biennale 2018), gde je imao priliku da svira na masterkursu kod danas veoma poznatog violončeliste Kian Soltani-a.

Do sada je sarađivao sa velikim brojem umetnika kao što su maestro Gustavo Dudamel (Venecuela), Bruno Campo (Grac), Francisco Pacho Flores (Venecuela), Dietrich Paredes (Venecuela), Bojan Sudjić (Srbija) Gavriel Lipkind (Frankfurt), Igor Coretti Kuret (Trst), Sreten Krstić (Minhen), Marina Horak (Ljubljana), Dejan Dačić (Grac), Imre Kalman (Novi Sad), Orfej Simić (Klagenfurt), Gordan Nikolić (Amsterdam), Maja Avramovic (Berlin), Roman Simović (London), Dmitrii Prokofiev (Rusija), Stefan Milenkovic, Stefan Popov (London), Maja Bogdanovic (Pariz), Lawrance Foster (Los Andjeles) i mnogi drugi.