Hronologija ranijih aktivnosti

 • Nova nagrada Nenada Ivovića

  U avgustu 2018. godine Nenad Ivović je osvojio nagradu "György Cziffra Prize Winner at 2018 ISA of the University of Music and Performing Arts Vienna". Kao deo nagrade, Nenad će 28.09.2019. godine održati koncert u "Johannes-Nepomuk Kapelle" u Beču.
 • Koncert Nenada Ivovića u SAD

  2. septembra 2017. Fondacija je, uz pomoć svojih prijatelja u Vašingtonu, organizovala dobrotvorno veče na kojem je Nenad Ivović održao koncert i na kojem su prikupljena novčana sredstva kao pomoć za početak njegovog studentskog života na Jejl univerzitetu. Nenad Ivović
 • Nenad Ivović na Jel Univerzitetu

  Tokom 2017. godine Fondacija je pomogla mladom pijanisti, Nenadu Ivoviću, da otputuje u Ameriku na razgovore za nastavak master studija. Nenad Ivović je primljen na prestižni Jel Univerzitet gde je dobio potpunu stipendiju za svoje dalje usavršavanje.
 • Dušan Vilić diriguje vojnim orkestrom

  Aprila 2017. godine Fondacija je podržala koncert dirigenta Dušana Vilića u Domu Vojske Srbije sa vojnim orkestrom “Stanislav Biličkim”.
 • Novi počasni član

  Početkom 2017. godine NjKV, Princeza Jelisaveta postaje počasni član Fondacije Dobar Glas. NjKV, Princeza Jelisaveta
 • Škola za muzičke talente na Bemusu

  2016. godine Fondacija je podržala organizaciju koncerta Škole za muzičke talente na Bemusu.
 • Koncert na Svetosavskoj akademiji u Čikagu

  Saradnja sa Školom za talente iz Ćuprije je nastavljena i u 2016. godini organizacijom koncerta kvarteta škole na Svetosavskoj akademiji u Čikagu. Celokupnu organizaciju koncerta, putovanja i boravka đaka škole donirali su Srpska škola u Čikagu i Fondacija Dobar glas.
 • Nenad Ivović aplicira u SAD

  Fondacija je 2016. godine podržala talentovanog pijanistu Nenada Ivovića da otputuje u SAD na prijemne razgovore sa nekoliko prestižnih obrazovnih institucija kod kojih je pozvan da aplicira za stipendije.
 • Prikupljena sredstva u 2014.

  U aprilu 2014. godine obezbeđen je iznos od 200.000 dinara za dalje učešće đaka škole na međunarodnim takmičenjima u 2014. godini. Fondacija je kroz svoje članstvo kupila kao podršku 100 karata za koncert Dušana Vilića u Domu JNA. Ovim putem je sakupljeno 2000 evra za dalje usavršavanje Dušana Vilića u Rusiji na jednoj od najprestižnijih dirigentskih škola u svetu.
 • Nastavak aktivnosti tokom 2014.

  Tokom 2014. godine nastavljen je intenzivan rad na obezbeđivanju sredstava donatora kroz Svečani koncert povodom 40 godina Škole za muzičke talente iz Ćuprije. Uspešno je obezbeđeno 770.000 dinara, koji su usmereni na dalji rad škole.
 • Poseta Belom dvoru

  U organizaciji Fondacije Dobar glas na proleće 2013. godine učenici škole posetili su Beli dvor, upoznali princezu Katarinu i izveli akapela „Himnu Svetom Savi“.
 • Koncerti u Monaku

  Učenici Škole za muzičke talente posetili su, od 11. do 17. novembra 2013, Kneževinu Monako (sredstva za putovanje u potpunosti su donirana od strane prijateljske Fondacije Vesnici snova iz Monaka). Tokom posete, učenici su održali mini koncert na godišnjoj proslavi rada svih dobrotvornih fondacija u Monaku i to pred Nj.K.V. princem Albertom II. Učenici su takođe i na Muzičkoj akademiji „Princ Renije“ održali koncert pred više od 80 đaka i profesora te akademije. Tokom posete od 4 dana, đaci su posetili i Operu i Filharmoniju Monaka i upoznali se sa njenim direktorom, maestrom Đanlukom Đelmetijem.
 • Dobrotvorni koncert Mladjenovića i Ovaskainena

  U Svečanoj sali Skupštine grada, 4. maja 2013, Fondacija je organizovala koncert istaknutih muzičkih umetnika Dejana Mlađenovića (viola) i Ukija Ovaskainena (klavir). Celokupan prihod doniran je za školovanje mladih talenata.
 • Sredstva iz 2012. za medjunarodna takmičenja

  Od ukupno 1.000.000 dinara prikupljenih na koncertu iz 2012. godine koji se nalaze na namenskom računu škole (koji je na uvid Fondaciji), plaćana su putovanja na međunarodna takmičenja. Podrška Fondacije omogućila je da škola šalje đake na takmičenja i u 2013. godini. Iste godine obezbeđena je donacija od preko 90 paketića sa novogodišnjim poklonima za učenike Škole za muzičke talente u Ćupriji i internata od strane firme Soko Štark. Pokloni su predati deci na proslavi, a tom prilokom su učenici izveli prigodan program.
 • Saradnja sa prijateljskim organizacijama

  2012. godine ostvarena je saradnja sa prijateljskim dobrotvornim organizacijama kao što je udruženje Pobratim, koje je našoj fondaciji doniralo sredstva za koncert škole i 100 privezaka sa logoom Fondacije.
 • Koncert mladih talenata „Srcem po žici“ u Kolarcu

  U Velikoj dvorani Zadužbine „Ilije M. Kolarca“, 22. maja 2012, održan je koncert „Srcem po žici“. Na koncertu su nastupali učenici Škole za muzičke talente u Ćupriji, a celokupni prihod od koncerta uplaćen je istoimenoj školi. Takođe, početkom 2012. godine Fondacija je kupila žice u vrednosti od 200.000 dinara za školu u Ćupriji.

 • Saradnja sa Školom za muzičke talente u Ćupriji

  U Aeroklubu u Beogradu, 27. februara 2012, potpisan je Strateški ugovor o saradnji između Škole za muzičke talente u Ćupriji i naše fondacije. Cilj ovog ugovora je da se školi u Ćupriji, kao jedinstvenoj instituciji od posebnog značaja u Srbiji, pomogne u marketinškim aktivnostima, organizaciji koncerata i turneja. Takođe smo se obavezali da ćemo pomoći u organizaciji proslave 40. godišnjice rada škole. Ovom prilikom je održana svečanost kojoj su prisustvovali učenici i uprava škole, kao i osnivači i prijatelji Fondacije. Učenici škole u Ćupriji održali su mini koncert.
 • Novogodišnji koncert u Skupštini grada

  Fondacija Dobar glas, 29. decembra 2009, organizovala je Novogodišnji koncert „Veče Feliksa Mendelsona“, u Svečanoj sali Skupštine grada. Mendelsonove kompozicije izvodio je pijanista i profesor Fakulteta muzičkih umetnosti Miloš Pavlović. U drugom delu programa Miloša Pavlovića su pratile i dve vrhunske solo pevačice: Ana Petrović, sopran, i Iva Mrvoš, mecosopran. Ovim koncertom Fondacija je zvanično započela sa radom i predstavila se javnosti. Celokupni prihod od koncerta uplaćen je mladim talentima.