Master kamp

Master kamp Fondacije Dobar glas sa violinistom Nemanjom Radulovićem je osmišljen 2021. godine sa idejom da podrži mlade talentovane umetnike na početku profesionalne karijere. Cilj Master kampa je da kroz individualne časove sa Nemanjom Radulovićem, ali i uz rad sa drugim ekspertima iz oblasti, polaznici steknu neophodna znanja potrebna za razvoj umetničke karijere, prvenstveno na planu interpretacije ali i drugih profesionalnih veština. Jedan od ciljeva je i unapređenje izvođačke i edukativne platforme za mlade muzičke umetnike, odnosno, razvoj njihove dalje afirmacije.

Program Master kampa obuhvata:

  • pojedinačne časove interpretacije sa Nemanjom Radulovićem
  • pripreme za orkestarske audicije kao i simulaciju audicije sa analizom nastupa i savetima
  • predavanje i konsultacije sa profesionalnim inostranim agentom
  • interni koncert tokom trajanja Master kampa
  • savete za početak profesionalne karijere, koncerte i internacionalna takmičenja
  • završni koncert sa Zrenjaninskim kamernim orkestrom

Prvi Master kamp fondacije Dobar glas sa Nemanjom Radulovićem je održan od 2. maja do 8. maja 2021. godine u Kaštelu Ečka. Polaznici su nastupili sa pijanistkinjom Stefani Fontanarosom na koncertu 4. maja u Kaštelu Ečka i na završnom koncertu sa Zrenjaninskim kamernim orkestrom koji je održan 8. maja u crkvi Sv. Jovana Krstitelja u Ečki.

Fondacija Dobar glas je obezbedila stipendije za 4 polaznika Master kampa koji su odabrani od strane stručne komisije Fondacije i Nemanje Radulovića. Stipendija je pokrila troškove smeštaja i hrane u Kaštelu Ečka, kotizacije za Master kamp i transporta. Dobitnici stipendije za prvi Master kamp Andrej Balaž, Veronika Mona Bogić, Kristina Marušić i Kata Stojanović.

 

Predavači

Nemanja Radulović

Dobitnik nagrada ECHO klassik 2015.kao i Victoires de la Musique 2014. za najboljeg umetnika godine, violinista Nemanja Radulović osvaja svet klasične muzike svojim virtuoznim muziciranjem i avanturističkim programima.

Nemanja Radulović je rođen u Srbiji 1985. godine. Studirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu kod prof. Dejana Mihailovića, na Visokoj školi za muziku i pozorište u Sarbrikenu i na Pariskom konzervatorijumu.

Ekskluzivni je izvođač Dojče gramofona. Njegov najnoviji album Baïka koji sadrži interpretacije Hačaturijanovog koncerta za violinu, kao i Šeherezade Rimski-Korsakova, aranžirane za solo violinu i kamerni orkestar, niže uspehe jedan za drugim, odličnim kritikama kao i prvim pozicijama na top listama najprodavanijih izdanja.

Umetnik koji nastoji da proširi granice klasične muzike, Radulović osvaja snagom muzike i uspeva da zbliži ljude svojom jedinstvenom energijom i iskrenošću. Okupio je ogroman broj odanih obožavalaca širom sveta, koji su uživali u njegovim nastupima sa mnogim vodećim svetskim orkestrima poput Minhenske filharmonije, Filharmonije Severnonemačke radiotelevizije iz Hanovera, Simfonijskog orkestra Zapadnonemačke radiotelevizije iz Kelna, Štutgartske filharmonije, Nemačkog simfonijskog orkestra iz Berlina, Filharmonije Francuskog radija, Belgijskog nacionalnog orkestra, Nacionalnog simfonijskog orkestra Italijanske radiotelevizije iz Torina, Orkestra iz Toskane, Kraljevske filharmonije, Simfonijskog orkestra iz Montreala i Tokijskog simfonijskog orkestra.

Nedavni i nastupajući muzički radovi Radulovića uključuju opsežnu evropsku turneju sa Ruskim državno- akademskim simfonijskim orkestrom i Andrejem Borejkom; debitantski angažmani sa Geteborškom orkestrom u Dizeldorfu, nacionalnim Simfonijskim orkestrom DTE u Dablinu, Orkestom Sinfonika de Valensija i Filharmonijom u Strazburu; otvaranje sezone Jeunesse Musicale u bečkom Konzerthausu; play/direct nastup sa Betovenovim violinskim koncertom sa Kamernim orkestrom u Minhenu (što je rezultiralo trenutnim ponovnim pozivom i stalnom vezom sa ansamblom). Izuzetno uspešno je ostvarena saradnja sa klarinetistom Andreasom Otenzamerom, Ksenijom Sidorovom na harmonici i pijanistkinjom Lorom Favr-Kan, nastupima na festivalima širom Nemačke, Švajcarske i Francuske.

Sa solističkim programima, Nemanja je gostovao širom sveta po koncertnim dvoranama kao što su Karnegi Hol u Njujorku, Koncertgebau u Amsterdamu, dvorana Filharmonije u Berlinu, Sala Plejel i Pozorište Šanzelize u Parizu, Megaron u Atini, Santori Hol u Tokiju, Pozorište Kolon u Buenos Ajresu i Dvorana resitala u Melburnu, sa brojnim partnerima među kojima su Marijel Nordman, Lor Favr-Kan i Suzan Manof, sa kojom je snimio i album Betovenovih sonata u izdanju diskografkse kuće Deka/ Univerzal mjuzik.

Nemanja Radulović, takođe, preuzima ulogu umetničkog vođstva u svom ansamblu Devil`s Trills (Đavolji trileri), koji su čuveni po svom virtuoznom i očaravajućem muziciranju, kao i po istoimenom albumu, koji je izdala diskografska kuća Deka /Univerzal mjuzik.

Nemanjin drugi ansambl, Dupli pravac (Double Sens), takođe je poznat po izvrsnom izvođenju kamerne muzike. Double Sens čine muzičari iz Srbije i Francuske koji su Nemanjini prijatelji i muzički saradnici dugi niz godine. Sa njima je objavio kompakt disk pod nazivom 5 godišnjih doba – na kome se nalaze Vivaldijeva „Četiri godišnja doba“ i još jedna nova kompozicija. Njegova dugogodišnja saradnja sa diskografskom kućom Univerzal iznedrila je, pored izdanja svog ansambla, i snimak Paganinijevih kompozicija Paganini fantazija (Paganini Fantasy) iz 2013, Putovanje na istok (Journey East ) iz 2014 , Bah (2016.) i Čajkovski (2017.) i pomenuta Baïka (2018.) u produkciji Dojče gramofona.

Stefani Fontanarosa


Stefani Fontanarosa potiče iz porodice umetnika, a počela je da se bavi muzikom već od treće godine. Njeno celokupno muzičko obrazovanje praćeno je brojnim nagradama za klavir, harmoniju, korepeticiju, ansambl muziku, pevanje. Nastupala je kao solista sa l’Orchestre de Massy i Les Archets iz Pariza, i jednako bila angažovana u više kamernih sastava. Učestvovala na prestižnim festivalima Saint- Denis, Sully-sur- Loire i La Chaise-Dieu, manifestacijama kao što su “La Nuit des Musiciens” i “Transclassiques”, kao i na turnejama u Japanu, Italiji, Švajcarskoj, Maleziji, Srbiji…

Oprobala se u različitm muzičkim izvođenjima: u spoju muzike i teatra, predstavama za decu, baziranim na delima Babar Fransisa Pulanka i Alisa u zemlji čuda, zatim u delima izvođenim na nacionalnoj sceni - L’école des femmes (Comédie Française) i originalnoj produkciji Festivala u Avinjonu C’est toujours ça de pris! sa glasom i klavirom. Bila je angažovana šest godina u kreiranju programa koncerata Akademije na Festivalu u Verbijeu (Švajcarska). Tokom koncertne turneje “Tri tenora”, dve godine je bila u muzičkoj pratnji Lućana Pavarotija, od 1998. godine u Champ de Mars u Parizu, zatim Tokiju, Pretoriji i Detroitu. Takođe, strastveno je rukovodila brojnim operskim produkcijama u okviru različitih konzervatorijuma poput pariškog CNSM tokom deset godina, CNSM iz Liona i CRR iz Perpinjona.

Njena permanentna želja za otkrivanjem različitih vidova umetnosti dovela ju je na scenu sa pop muzičarima sa kojima je bila na turneji nekoliko meseci, kao i u svet filma gde je sarađivala sa Marion Kotijar. Nepresušno interesovanje za sve forme umetnosti i najraznovrsnije estetike je dovelo do stvaranja jednog hibridnog i ličnog projekta u kojem se prožimaju savremena i elektronska muzika, u realizaciji dua Deixis. Redovno nastupa sa violinistom Nemanjom Radulovićem u okviru ansambla Double-Sens sa kojim je obišla svet i snimila nekoliko albuma od kojih su poslednja tri objavljena u izdanju Deutsche Grammophon. Njen razvojni put oslikava želju da deli muziku sa svima koji kao i ona smatraju da ova vrsta umetnosti svima donosi radost i osećanja.

Elena Kostova


Elena Kostova je međunarodni umetnički agent, sa bazom u Londonu, sa preko deset godina profesionalnog iskustva u oblasti klasične muzike. Sa velikom strašću prema strateškom i kreativnom menadžmentu, iz londonske kancelarije agenture IMG Artists, Elena predstavlja brojne međunarodne dirigenate i instrumentaliste, razvijajući i implementirajući strategiju njihovih karijera.

Ona upravlja planovima turneja i snimanja najtraženijih umetnika, sa preko trista nastupa godišnje, širom sveta. Kroz široku i aktivnu mrežu međunarodnih kamernih i simfonijskih orkestara, festivala, koncertnih dvorana, operskih kuća, izdavačkih kuća, PR agencija i fondacija, Elenina misija je da obezbedi najbolje ishode i rezultate za umetnike koje predstavlja.

U IMG Artists, Elena ponosno zastupa umetnike među kojima su južnokorejska nagrađivana pijanistkinja Yeol Eum Son, američki gudački kvartet Emerson, španski dirigent, violinista i aranžer Roberto González-Monjas, američki dirigent Case Scaglione, nagrađivani dirigent Lio Kuokman, nagrađivani američki dirigent Jonathon Heyward i nagrađivani španski dirigent Pabla Gonzalesa.

Rođena i odrasla u jugoslovenskoj porodici makedonskog i crnogorskog nasleđa u Beogradu, Elena ima jaku interkulturalnu kompetenciju i poliglota je, sa naročitom strašću i interesovanjem prema evropskim jezicima i kulturama. Školovala se u Srbiji, Nemačkoj, Holandiji i Velikoj Britaniji, pored maternjeg srpsko- hrvatskog, Elena perfektno govori engleski, holandski, makedonski i ima aktivno znanje nemačkog, portugalskog i ruskog jezika.

Elena je diplomirala Kreativne i Kuturne industrije na Erazmus Univerzitetu u Roterdamu. Pre toga, Elena je studirala klavir na Konzervatorijumu Rihard Štraus u Minhenu i završila Srednju muzičku školu “Vojislav Vučković” u rodnom Beogradu.

Ksenija Milošević


Ksenija Milošević je rođena 1982. godine u Beogradu. Violinu svira od svoje četvrte godine, a Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu je upisala sa 14 godina. Diplomirala je i magistrirala u klasi prof. Dejana Mihailovića. Na raznim takmičenjima je osvajala brojne nagrade. Ksenija Milošević je od svoje 16 godine stalno zaposlena kao zamenik koncertmajstora Beogradske filharmonije i 2018. godine je obeležila 20 godina rada u ovom orkestru. Od 2006. godine je stalni član trija Singidunum sa kojim aktivno nastupa širom zemlje. Bila je član mnogih kamernih ansambala i orkestara kao što su Ansambl violina, Majstori gudači, Balkanska kamerna akademija, kamerni orkestar Sinfonijeta, kamerni orkestar Ljubica Marić, Ognjen i prijatelji, sa kojima je nastupala širom Evrope i snimila dva CD-a.

Aktivni je član i solista ansambla Double Sens, koji sa solistom Nemanjom Radulovićem nastupa širom sveta i sa kojima je snimila četiri CD-a od kojih su tri za Dojče Gramofon. Kao solista je nastupala sa mnogim kamernim orkestrima kao i sa simfonijskim orkestrima kao što su Beogradska filharmonija, Simfonijski orkestar RTS-a, simfonijski orkestar Stanislav Binički, i dr.

Tijana Milošević


Tijana Milošević (1978) počela je da svira violinu u svojoj četvrtoj godini. Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu upisala je sa 15 godina, gde je diplomirala i magistrirala u klasi prof. Dejana Mihailovića. Specijalizirala je na Džulijardu, kao student Doroti Dilej i Luisa Kaplana, a pohađala je i majstorske kurseve kod Icaka Perlmana i Džošue Bela. Godine 1998. postala je najmlađi koncertmajstor u istoriji Beogradske filharmonije. Tijana Milošević je bila angažovana i kao zamenik koncertmajstora Atinske kamerate, a pored pozicije koncertmajstora Beogradske filharmonije, radi i kao koncertmajstor kamernog ansambla Double sense, koji sa solistom Nemanjom Radulovićem nastupa širom Evrope.

Objavila je nekoliko CD izdanja za PGP RTS, među kojima se izdvajaju solo album u oblasti klasične muzike Muzika za Tijanu i etno džez klasik ambijental CD pod nazivom World music contact.

Tijana Milošević svira na violini Enrico Rocca (Đenova, 1910), koja je vlasništvo Beogradske filharmonije.

Stipendisti

Kristina Marušić

Kristina Marušić rođena je u Beogradu 2001. godine i violinu svira od svoje sedme godine. Trenutno je student prve godine na FHNW – Muzičkoj Akademiji u Bazelu, Švajcarska u klasi Gaja Braunštajna i završne godine Akademije umetnosti u Novom Sadu, u klasi Roberta Lakatoša. SMŠ i OMŠ ”Davorin Jenko” u Beogradu, instrument violina završila je u klasi Marije Kovačević, a OMŠ instrument klavir u klasi Marije Janković i Bojane Božić Simišić.

Javne solo nastupe ili sa kamernim sastavima imala je širom ne samo Srbije već i cele Evrope (u Nemačkoj, Austriji, Italiji, Švajcarskoj, Makedoniji, Sloveniji, Hrvatskoj). brojne solističke koncerte imala je u Galeriji SANU, Skupštini grada Beograda, Kući Kralja Petra I, Kulturnom centru Rakovica, Multimedijalnoj Sali u Novom Sadu itd. Nastupala je i u Beogradskoj filharmoniji, Ljubljanskoj filharmoniji, Rezidenciji Japana, Rezidenciji Indonezije, Narodnom pozorištu, Pozorištu na Terazijama, Kalemegdanu itd. 

Kao solista u pratnji orkestra nastupala je u Velikoj Sali Kolarčeve zadužbine i Kulturnom centru Rakovica, a kao solista u pratnji gudačkog ansambla Roberta Lakatoša u Beogradu i u Gradskoj kući u Novom Sadu.

U toku školovanja Kristina je osvojila preko 30 nagrada na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima od kojih su najvažnije: Laureat na međunarodnom takmičenju „Grand  Prize Virtoso“, London, Laureat na međunarodnom takmičenju gudača “Aleksandar Glazunov” u Parizu, nagrade na međunarodnom takmičenju „Gianluca Campociaro“ u Italiji i Nedalka Simeonova u Bugarskoj, Ohrid Pearls u Makedoniji kao i brojne prve nagrade na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima u Srbiji.

2018. godine Radio Televizija Vojvodine snimila je reportažu sa Kristinom u svom serijalu „Obično, a vrhunski“ posvećenom mladim talentima.

Dobitnik je nagrade Fonda za mlade talente Republike Srbije - Dositeja za od 2013. do 2017., stipendista Fonda za talente grada Beograda za 2017, 2018. godinu i od 2018. do 2021. godine je stipendista Fonda za talente „Privrednik“ iz Novog Sada kao i primalac stipendije za mlade talente Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Takođe je dobitnik nagrade za Izvrsnost u studiranju u 2017/2018,  Akademije umetnosti u Novom Sadu (prosek 10/10)

U 2020/2021. dobitnik je stipendije Muzičke akademije u Bazelu, Lyra Fondacije iz Švajcarske.

Kao član kamernog orkestra Moritzburg Festival Akademije nastupala je u Berlinskoj Filharmoniji, a sa Kamernim orkestrom Muzičke Akademije u Bazelu u  dvorani Stadt Casino Bazel.

Od 2015. do 2017. bila je je član European Spirit of Youth Orchestra– ESYO . 2016. godine izabrana je za koncertmajstora ESYO na tronedeljnoj letnjoj turneji po Italiji, Austriji, Hrvatskoj i Sloveniji. 

Časove kamerne muzike pohađala je kod Aleksandra Sitkovetskog, Gaja Braunštajna, Mire Vang, Jana Voglera, Leonida Kerbela i Marka Mesindžera, kao i majstorske kurseve kod Aleksandra Sitkovetskog, Aleksandre Sum, Ivrija Gitlisa, Herberta Greenberga, Qian Zhou, Igora Tkatchouka, Mateje Marinkovića i Timura Melnyka. 

Kristina je izuzetno aktivna i u kamernoj muzici. U Bazelu već svira sa četiri različita kamerna sastava, dva gudačka kvarteta i dva klavirska trija, a u Srbiji je član klavirskog tria „AROM’“’, gudačkog kvarteta „Ignis“ i Kamernog ansambla Roberta Lakatoša. Dugi niz godina bila je član  „Beogradske dečije filharmonije“, „Master Art Akademije“.

Kristina svira na violini iz 19. veka i gudalu ručne izrade Vladimira Radosavljevića, zahvaljujući donaciji Fondacije za mlade talente grada Beograda.

Andrej Balaž

Andrej Balaž, violinista rođen 14.05.2004 godine u Novom Sadu. Potiče iz porodice profesionalnih muzičara. Još od najmlađih dana pokazuje sklonost i interesovanje za klasičnu muziku. Prve časove violine dobija sa sedam godina od svog oca. Nižu muzičku školu upisuje sa devet godina i završava je za četiri u klasi prof. Vitalij Gulijčuka, a osnovnu školu završava sa „Vukovom diplomom“ za šest godina. Danas je Andrej sa šesnaest godina student druge godine Akademije umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Florijana Balaža.

Za kratko vreme osvaja više od 50 prvih nagrada i zvanja Laureata na domaćim, regionalnim i međunarodnim takmičenjima. Neke od najznačajnih nagrada su: Republička takmičenja i „String fest“ - Srbija, „Tartini“ – Slovenija, „Ars nova“ – Italija, „Daleki Akordi“ - Hrvatska, „Svirel“ - Slovenija, „GianLuca Campochiaro“ – Italija, „Jaroslav Kocian“ – Češka, Grand – prix takmičenja „Slovenske muzike“ Moskva – Rusija. Andrej je više godina za redom dobitnik „Vidovdanske nagrade“ Gradske uprave za kulturu i „SPECIJALNE DIPLOME“ Pokrajinskog sekretarijata za kulturu za kontinuirano postizanje vrhunskih rezultata iz oblasti muzike. Dobitnik je stipendiju koju dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja R. Srbije za „Izuzetno nadarene učeniike i studente“. Senat Univerziteta u Novom Sadu dodelio mu je priznanje „Za vrhunske rezultate postignute na evropskim i svetsim takmičenjima u školskoj 2019/2020. godini“.

Ostvario je veliki broj solističkih nastupa kao i nastupe na značajnim i prestižnim manifestacijama i festivalima (Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Italija, Grčka, Austrija, Češka, Mađarska, Engleska i Rusija). Učestvovao je na koncertima ArtLink – Societe Generale Muzičkog ciklusa za mlade talente u okviru kog je nastupio kao solista sa orkestrom u Zadužbini „Ilije M. Kolarca“ u Beogradu, rezidenciji francuske Ambasade u Beogradu, svečanoj sali „Prve kragujevačke gimnazije“ i gradskoj kući u Novom Sadu. Sa „Zrenjaninskim i Vojvođanskim kamernim orkestrom“ nastupao je kao solista u Gradskoj kući u Zrenjaninu, Subotici i Skupštini grada Beograda. Sa „Novosadskom filharmonijom mladih“ nastupao je takođe kao solista u prestižnoj dvorani novosadske Sinagoge. Član je međunarodnog orkestra „TRIORKA. Pored solističkih nastupa i takmičenja Andrej neguje i kamerno muziciranje sa duom „Fantastic Boys“ osvaja prvo mesto na Republičkom takmičenju 2017 godine i prestižnu nagradu najboljeg ansambla u svim kategorijama kamerne muzike na internet „International World Competition“. Njegove uspehe su pratili i zabeležili mnogi internet i pisani mediji, gostovao je u emisijama RTS-a, RTV-a, Kanal-u 9 i Pink televiziji. Andrej je pohađao kurseve kod eminentnih profesora: Igor Tkačuk, Arkadi Vinokurov i Tatjana Balašova.

Kata Stojanović

Kata Stojanović je rođena 1997. godine u Požarevcu. Počela je da svira violinu u šestoj godini, u Muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“ u rodnom  gradu, prvo u klasi prof. Slaviše Ilića, a zatim prof. Zorana Veljkovića, u  čijoj je klasi završila i srednje obrazovanje.  Dobila je nagradu Kraljevskog doma Karađorđevića  kao đak generacije.

Završila  je osnovne i master studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Maje

Jokanović, kao i master studije na Ciriškom univerzitetu umetnosti, u klasi prof. Aleksandra Sitkovjetskog. Trenutno je na  doktorskim studijama na FMU, u Beogradu.

Od velikog  broja nagrada, koje je osvojila na domaćim i međunarodnim takmičenjima, najznačajnija je prva nagrada na 24. međunarodnom konkursu za mlade muzičare „Gianluca Campochiaro“ u Kataniji na Siciliji, gde je kao laureat nastupila u pozorištu „Massimo Bellini“. Vredne su pomena i

nagrade koje je osvojila u 2015. godini: na VII međunarodnom takmičenju u Nišu (prva), na Republičkom takmičenju studenata muzike u Beogradu 2015.

(druga), na  Međunarodnom festivalu gudača „Stringfest“ u Sremskoj Mitrovici (prva nagrada u kategoriji kamerne muzike u sklopu klavirskog  trija). Na međunarodnom  takmičenju ,,Anton Rubinstein“ 2016. u Dizeldorfu dobila je specijalnu nagradu izdavačke kuće ''Staccato’’. 2021. je, sa pijanistom  Nikolom Zaringerom , pobedila u kategoriji ,,Duo'' na ,,World Open Online Music Competition’’.

Redovno je dobijala priznanja kao jedan od najboljih studenata gudačkog odseka na Fakultetu muzičke umetnosti – nagrade iz fondova „Miodrag Macić Mišo“, „Meri Žeželj-Majer“ i „Merima Dragutinović“.

 Nastupala je kao solistkinja u svim značajnim salama u Beogradu: na „Belefu“ 2014. (u Kući kralja Petra), na  Bemusu (u sali Skupštine grada), u velikoj i maloj sali Kolarčeve zadužbine, u sali Filharmonije…kao i u inostranstvu, u Estoniji (sala „Vanemuise Kontserdimaja“ u gradu Tartu) i Litvaniji (Litvansko narodno dramsko pozorište u Vilnjusu), u Nemačkoj ( u Dvorcu Hohenzollern) itd…

Usavršavala se na kursevima kod  Romana Simovića, Gordana Nikolića, Stefana Milenkovića, Vesne Stanković, Bruna Kanina, Ilje Gruberta i Eve Bindere.

Aktivna je u kamernom muziciranju. Sarađivala je sa  Itamarom  Golanom, Romanom  Simovićem,  Olgom  Sitkovjetski, Đovanijem  Njokijem,  Draganom Sredojevićem, Ukijem Ovaskainenom, Gordanom Marjanović…

Bogato orkestarsko iskustvo stekla je  u  Kamernom orkestru Sardinije  i  Simfonijskom orkestru  Radio Televizije Srbije, u Filharmoniji (kao učesnik Filhademije),  u ''Metamorfozisu''... Bila je koncertmajstor  u Baltičkom akademskom orkestru,  i u orkestru  Beogradski simfoničari, sa kojima je nastupala i kao solista.

Od 2018.godine je koncertmajstor  i solista u orkestru ''Baltic Sea Philharmonic'' sa kojima je imala turneje i nastupe u mnogim značajnim salama na svetu (u sali Berlinske filharmonije, u Marijinski teatru,  u KKL-u, u Elbfilharomoniji …), i gde sarađuje sa Kristjanom  Jarvijem.

2019. godine je položila audiciju za konkurs ''Mladi i uspešni'', pa je u narednom periodu očekuje i nastup uz pratnju  simfonijskog orkestra RTS.

Od 2021. godine je koncertmajstor  kamernog orkestra  ,,Gudači Svetog Đorđa’’. 2021. godine je, na konkursu Ministarstva ,,Mladi istraživači'', izabrana da bude jedan od istraživača, te je zaposlena na Fakultetu muzičke umetnosti kao ,,istraživač-pripravnik''.

Pored  violine, svira i violu, koju je učila u klasi prof. Nikolasa Kortija, u  Cirihu.

Veronika Mona Bogić

Veronika Mona Bogić rođena je 2004. u Beogradu. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje je pohađala u SMŠ “Kosta Manojlović“ u klasi profesorke Ane Ilijoske Bogić. Trenutno je student na FMU u Beogradu u klasi prof. Maje Jokanović. Dobitnica je mnogobrojnih prvih nagrada na međunarodnim takmičenjima od kojih izdvajamo: Laureat takmičenja “Arthur Grumiaux 2015, (Namur, Belgija) , Laureat i apsolutni pobednik svih kategorija na takmičenju “Ohridski Biser“ 2016 (Ohrid, Makedonija), Laureat takmičenja “Antonio Salieri“ 2019, (Lenjago, Italija), nagradu „Guseppe Magnani“ za virtuozitet, nagradu udruženja „Vizantija“ za izuzetna zalaganja u oblasti umetnosti kao i Dositejevu nagradu za postignute rezultate na takmičenjima...

Sa 11 godina počela je svoju prvu turneju solističkih koncerata koji su se izveli u Beogradu, Čačku, Valjevu, Mostaru, Splitu, Makarskoj, Trstu, Kopru, Piranu, Izoli, Sežani, Novoj Gorici itd, a od tada je nastupala u Francuskoj, Belgiji, Italiji, Austriji, Ukrajini, Sloveniji, Hrvatskoj, Makedoniji, BiH... Nastupala je kao solista sa orkestrima: “Dušan Skovran“, Simfonijskim orkestrom RTS, kamernim orkestrom u okviru festivala „Conques La Lumiere du Roman“ u Francuskoj, Janaček kamernim orkestrom iz Češke, orkestrima Art Linka i Master Art Akademije... Snimala je za TV Galaksiju, N1, RTS, TV Kopar... Usavršavala se na majstorskim kursevima kod prof. Zorana Milenkovića, Marka Josifoskog, Dore Švarcberg, Timura Meljnika,Tatjane Balašove, Igora Tkačuka, Adriana Pincarua, Miča Dimitrova, Dragana Sredojevića...