Master kamp

Master kamp Fondacije Dobar glas sa violinistom Nemanjom Radulovićem je osmišljen 2021. godine sa idejom da podrži mlade talentovane umetnike na početku profesionalne karijere. Cilj Master kampa je da kroz individualne časove sa Nemanjom Radulovićem, ali i uz rad sa drugim ekspertima iz oblasti, polaznici steknu neophodna znanja potrebna za razvoj umetničke karijere, prvenstveno na planu interpretacije ali i drugih profesionalnih veština. Jedan od ciljeva je i unapređenje izvođačke i edukativne platforme za mlade muzičke umetnike, odnosno, razvoj njihove dalje afirmacije.

Program Master kampa obuhvata:

  • pojedinačne časove interpretacije sa Nemanjom Radulovićem
  • pripreme za orkestarske audicije kao i simulaciju audicije sa analizom nastupa i savetima
  • predavanje i konsultacije sa profesionalnim inostranim agentom
  • interni koncert tokom trajanja Master kampa
  • savete za početak profesionalne karijere, koncerte i internacionalna takmičenja

Master kamp fondacije Dobar glas sa violinistom Nemanjom Radulovićem predstavlja jedinstveni susret i rad na razvoju profesionalne karijere za četvoro mladih violinista odabranih na audiciji uzrasta od 18 do 30 godina. Sa njima se tokom sedam dana radi na interpretaciji, pripremi za koncerte i internacionalna takmičenja. Pored toga, program obuhvata i simulaciju orkestarskih audicija, susret sa profesionalnim agentom iz londonske agencije kao i dva koncertna nastupa.

Fondacija Dobar glas obezbeđuje stipendije za 4 polaznika Master kampa koji će biti odabrani od strane stručne komisije Fondacije i Nemanje Radulovića. Stipendija pokriva potpune troškove kotizacije, prevoza, hrane i smeštaja.

Saradnja fondacije Dobar glas i Nemanje Radulovića započeta je 2020. godine, a 2021. godine održan je prvi Master kamp.

Prvi i drugi Master kamp realizovani su u Kaštelu Ečka, a završni koncerti su održani u crkvi Sv. Jovana Krstitelja u Ečki. Na završnom koncertu prvog Master kampa stipendisti su nastupili sa Zrenjaninskim kamernim orkestrom. Za potrebe završnog koncerta drugog Master kampa formiran kamerni orkestar fondacije Dobar glas koji je svirao sa stipandistima.

Dobitnici stipendije za 2021. godinu su Andrej Balaž, Veronika Mona Bogić, Kristina Marušić i Kata Stojanović, Stipendije za Drugi Master kamp su dobile Veronika Mona Bogić, Anika Goldner, Staša Žikić i Kata Stojanović.

 

Predavači

Nemanja Radulović

Dobitnik nagrada ECHO klassik 2015.kao i Victoires de la Musique 2014. za najboljeg umetnika godine, violinista Nemanja Radulović osvaja svet klasične muzike svojim virtuoznim muziciranjem i avanturističkim programima.

Nemanja Radulović je rođen u Srbiji 1985. godine. Studirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu kod prof. Dejana Mihailovića, na Visokoj školi za muziku i pozorište u Sarbrikenu i na Pariskom konzervatorijumu.

Ekskluzivni je izvođač Dojče gramofona. Njegov najnoviji album Baïka koji sadrži interpretacije Hačaturijanovog koncerta za violinu, kao i Šeherezade Rimski-Korsakova, aranžirane za solo violinu i kamerni orkestar, niže uspehe jedan za drugim, odličnim kritikama kao i prvim pozicijama na top listama najprodavanijih izdanja.

Umetnik koji nastoji da proširi granice klasične muzike, Radulović osvaja snagom muzike i uspeva da zbliži ljude svojom jedinstvenom energijom i iskrenošću. Okupio je ogroman broj odanih obožavalaca širom sveta, koji su uživali u njegovim nastupima sa mnogim vodećim svetskim orkestrima poput Minhenske filharmonije, Filharmonije Severnonemačke radiotelevizije iz Hanovera, Simfonijskog orkestra Zapadnonemačke radiotelevizije iz Kelna, Štutgartske filharmonije, Nemačkog simfonijskog orkestra iz Berlina, Filharmonije Francuskog radija, Belgijskog nacionalnog orkestra, Nacionalnog simfonijskog orkestra Italijanske radiotelevizije iz Torina, Orkestra iz Toskane, Kraljevske filharmonije, Simfonijskog orkestra iz Montreala i Tokijskog simfonijskog orkestra.

Nedavni i nastupajući muzički radovi Radulovića uključuju opsežnu evropsku turneju sa Ruskim državno- akademskim simfonijskim orkestrom i Andrejem Borejkom; debitantski angažmani sa Geteborškom orkestrom u Dizeldorfu, nacionalnim Simfonijskim orkestrom DTE u Dablinu, Orkestom Sinfonika de Valensija i Filharmonijom u Strazburu; otvaranje sezone Jeunesse Musicale u bečkom Konzerthausu; play/direct nastup sa Betovenovim violinskim koncertom sa Kamernim orkestrom u Minhenu (što je rezultiralo trenutnim ponovnim pozivom i stalnom vezom sa ansamblom). Izuzetno uspešno je ostvarena saradnja sa klarinetistom Andreasom Otenzamerom, Ksenijom Sidorovom na harmonici i pijanistkinjom Lorom Favr-Kan, nastupima na festivalima širom Nemačke, Švajcarske i Francuske.

Sa solističkim programima, Nemanja je gostovao širom sveta po koncertnim dvoranama kao što su Karnegi Hol u Njujorku, Koncertgebau u Amsterdamu, dvorana Filharmonije u Berlinu, Sala Plejel i Pozorište Šanzelize u Parizu, Megaron u Atini, Santori Hol u Tokiju, Pozorište Kolon u Buenos Ajresu i Dvorana resitala u Melburnu, sa brojnim partnerima među kojima su Marijel Nordman, Lor Favr-Kan i Suzan Manof, sa kojom je snimio i album Betovenovih sonata u izdanju diskografkse kuće Deka/ Univerzal mjuzik.

Nemanja Radulović, takođe, preuzima ulogu umetničkog vođstva u svom ansamblu Devil`s Trills (Đavolji trileri), koji su čuveni po svom virtuoznom i očaravajućem muziciranju, kao i po istoimenom albumu, koji je izdala diskografska kuća Deka /Univerzal mjuzik.

Nemanjin drugi ansambl, Dupli pravac (Double Sens), takođe je poznat po izvrsnom izvođenju kamerne muzike. Double Sens čine muzičari iz Srbije i Francuske koji su Nemanjini prijatelji i muzički saradnici dugi niz godine. Sa njima je objavio kompakt disk pod nazivom 5 godišnjih doba – na kome se nalaze Vivaldijeva „Četiri godišnja doba“ i još jedna nova kompozicija. Njegova dugogodišnja saradnja sa diskografskom kućom Univerzal iznedrila je, pored izdanja svog ansambla, i snimak Paganinijevih kompozicija Paganini fantazija (Paganini Fantasy) iz 2013, Putovanje na istok (Journey East ) iz 2014 , Bah (2016.) i Čajkovski (2017.) i pomenuta Baïka (2018.) u produkciji Dojče gramofona.

Stefani Fontanarosa


Stefani Fontanarosa potiče iz porodice umetnika, a počela je da se bavi muzikom već od treće godine. Njeno celokupno muzičko obrazovanje praćeno je brojnim nagradama za klavir, harmoniju, korepeticiju, ansambl muziku, pevanje. Nastupala je kao solista sa l’Orchestre de Massy i Les Archets iz Pariza, i jednako bila angažovana u više kamernih sastava. Učestvovala na prestižnim festivalima Saint- Denis, Sully-sur- Loire i La Chaise-Dieu, manifestacijama kao što su “La Nuit des Musiciens” i “Transclassiques”, kao i na turnejama u Japanu, Italiji, Švajcarskoj, Maleziji, Srbiji…

Oprobala se u različitm muzičkim izvođenjima: u spoju muzike i teatra, predstavama za decu, baziranim na delima Babar Fransisa Pulanka i Alisa u zemlji čuda, zatim u delima izvođenim na nacionalnoj sceni - L’école des femmes (Comédie Française) i originalnoj produkciji Festivala u Avinjonu C’est toujours ça de pris! sa glasom i klavirom. Bila je angažovana šest godina u kreiranju programa koncerata Akademije na Festivalu u Verbijeu (Švajcarska). Tokom koncertne turneje “Tri tenora”, dve godine je bila u muzičkoj pratnji Lućana Pavarotija, od 1998. godine u Champ de Mars u Parizu, zatim Tokiju, Pretoriji i Detroitu. Takođe, strastveno je rukovodila brojnim operskim produkcijama u okviru različitih konzervatorijuma poput pariškog CNSM tokom deset godina, CNSM iz Liona i CRR iz Perpinjona.

Njena permanentna želja za otkrivanjem različitih vidova umetnosti dovela ju je na scenu sa pop muzičarima sa kojima je bila na turneji nekoliko meseci, kao i u svet filma gde je sarađivala sa Marion Kotijar. Nepresušno interesovanje za sve forme umetnosti i najraznovrsnije estetike je dovelo do stvaranja jednog hibridnog i ličnog projekta u kojem se prožimaju savremena i elektronska muzika, u realizaciji dua Deixis. Redovno nastupa sa violinistom Nemanjom Radulovićem u okviru ansambla Double-Sens sa kojim je obišla svet i snimila nekoliko albuma od kojih su poslednja tri objavljena u izdanju Deutsche Grammophon. Njen razvojni put oslikava želju da deli muziku sa svima koji kao i ona smatraju da ova vrsta umetnosti svima donosi radost i osećanja.

Elena Kostova


Elena Kostova je međunarodni umetnički agent, sa bazom u Londonu, sa preko deset godina profesionalnog iskustva u oblasti klasične muzike. Sa velikom strašću prema strateškom i kreativnom menadžmentu, iz londonske kancelarije agenture IMG Artists, Elena predstavlja brojne međunarodne dirigenate i instrumentaliste, razvijajući i implementirajući strategiju njihovih karijera.

Ona upravlja planovima turneja i snimanja najtraženijih umetnika, sa preko trista nastupa godišnje, širom sveta. Kroz široku i aktivnu mrežu međunarodnih kamernih i simfonijskih orkestara, festivala, koncertnih dvorana, operskih kuća, izdavačkih kuća, PR agencija i fondacija, Elenina misija je da obezbedi najbolje ishode i rezultate za umetnike koje predstavlja.

U IMG Artists, Elena ponosno zastupa umetnike među kojima su južnokorejska nagrađivana pijanistkinja Yeol Eum Son, američki gudački kvartet Emerson, španski dirigent, violinista i aranžer Roberto González-Monjas, američki dirigent Case Scaglione, nagrađivani dirigent Lio Kuokman, nagrađivani američki dirigent Jonathon Heyward i nagrađivani španski dirigent Pabla Gonzalesa.

Rođena i odrasla u jugoslovenskoj porodici makedonskog i crnogorskog nasleđa u Beogradu, Elena ima jaku interkulturalnu kompetenciju i poliglota je, sa naročitom strašću i interesovanjem prema evropskim jezicima i kulturama. Školovala se u Srbiji, Nemačkoj, Holandiji i Velikoj Britaniji, pored maternjeg srpsko- hrvatskog, Elena perfektno govori engleski, holandski, makedonski i ima aktivno znanje nemačkog, portugalskog i ruskog jezika.

Elena je diplomirala Kreativne i Kuturne industrije na Erazmus Univerzitetu u Roterdamu. Pre toga, Elena je studirala klavir na Konzervatorijumu Rihard Štraus u Minhenu i završila Srednju muzičku školu “Vojislav Vučković” u rodnom Beogradu.

Ksenija Milošević


Ksenija Milošević je rođena 1982. godine u Beogradu. Violinu svira od svoje četvrte godine, a Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu je upisala sa 14 godina. Diplomirala je i magistrirala u klasi prof. Dejana Mihailovića. Na raznim takmičenjima je osvajala brojne nagrade. Ksenija Milošević je od svoje 16 godine stalno zaposlena kao zamenik koncertmajstora Beogradske filharmonije i 2018. godine je obeležila 20 godina rada u ovom orkestru. Od 2006. godine je stalni član trija Singidunum sa kojim aktivno nastupa širom zemlje. Bila je član mnogih kamernih ansambala i orkestara kao što su Ansambl violina, Majstori gudači, Balkanska kamerna akademija, kamerni orkestar Sinfonijeta, kamerni orkestar Ljubica Marić, Ognjen i prijatelji, sa kojima je nastupala širom Evrope i snimila dva CD-a.

Aktivni je član i solista ansambla Double Sens, koji sa solistom Nemanjom Radulovićem nastupa širom sveta i sa kojima je snimila četiri CD-a od kojih su tri za Dojče Gramofon. Kao solista je nastupala sa mnogim kamernim orkestrima kao i sa simfonijskim orkestrima kao što su Beogradska filharmonija, Simfonijski orkestar RTS-a, simfonijski orkestar Stanislav Binički, i dr.

Tijana Milošević


Tijana Milošević (1978) počela je da svira violinu u svojoj četvrtoj godini. Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu upisala je sa 15 godina, gde je diplomirala i magistrirala u klasi prof. Dejana Mihailovića. Specijalizirala je na Džulijardu, kao student Doroti Dilej i Luisa Kaplana, a pohađala je i majstorske kurseve kod Icaka Perlmana i Džošue Bela. Godine 1998. postala je najmlađi koncertmajstor u istoriji Beogradske filharmonije. Tijana Milošević je bila angažovana i kao zamenik koncertmajstora Atinske kamerate, a pored pozicije koncertmajstora Beogradske filharmonije, radi i kao koncertmajstor kamernog ansambla Double sense, koji sa solistom Nemanjom Radulovićem nastupa širom Evrope.

Objavila je nekoliko CD izdanja za PGP RTS, među kojima se izdvajaju solo album u oblasti klasične muzike Muzika za Tijanu i etno džez klasik ambijental CD pod nazivom World music contact.

Tijana Milošević svira na violini Enrico Rocca (Đenova, 1910), koja je vlasništvo Beogradske filharmonije.

Stipendisti

Staša Žikić

Staša Žikić rođena je 9.12.2001.god u Beogradu. Student je treće godine FMU u Beogradu u klasi red.prof. Ivane Aćimoski-Žikić. Srednju muzičku školu ,,Dr Vojislav Vučković'' u Beogradu završila je u klasi Biljane Stevanović. Do 2018.god, bila je učenik muzičke škole ,,Kosta Manojlović'' u Zemunu, a od 2013.god. u Odeljenju za talente pri mizičkoj školi ,,Kosta Manojlović'', koje je otvorilo i podržalo Ministarstvo prosvete Republike Srbije.

Tokom školovanja osvojila je niz prestižnih Republičkih i Međunarodnoh nagrada:
Međunarodno takmičenje ,,Jaroslav Kocijan'' 2017. Usti nad Orlici (Češka) - treća nagrada; Međunarodno takmičenje ,,Ohridski biseri'' (Ohrid, Makedonija) 2018. druga nagrada; Međunarodno takmičenje ,,Nedeljka Simjonova'' u Haskovu (Bugarska) 2016.-druga nagrada; Međunarodno takmičenje Konstantinus 2021. godine, prva nagrada; Međunarodno takmičenje gudača u Nišu 2015., 2017. i 2019. od.- prve nagrada; Finalista MiN International Music Competition for Strings, Narvik-Norway 2018.; Laureat takmičenja ,, Art of strings” , Kragujevac, decembar 2018; Međunarodno takmičenje ,,Petar Konjović'' 2015.- druga nagrada; Internacionalno takmičenje ,,Konstantin veliki'' 2021.-prva nagrada; Republičko takmičenje 2016. i 2018.- prva nagrada; Festival ,,Radost muziciranja'' 2017. Beograd, – prva nagrada; Međunarodno takmičenje gudača u Nišu 2011.- druga nagrada; Međunarodno takmičenje STRINGFEST u Sremskoj Mitrovici 2013.- druga nagrada; Republičko takmičenje 2014.- druga nagrada; Republičko takmičenje 2010.- druga nagrada; Takmičenje ,,Binički'' Beograd, 2013.- prva nagrada; Takmičenje ,,Binički'' Beograd, 2014.- prva nagrada; Festival muzičkih škola Srbije 2013., Pančevo, prva nagrada.

Pohađala je kurseve i usavršavala se kod prof. Stefana Milenkovića, Dragutina Mladenovića (ARLEMM 2019. I 2015.), prof. Tatjane Balašove (Rusija), Angela Stankova (Bugarska), Igora Voločina (Francuska), Pavela Vernjikova i Lazara Miletića. Stipendista je Fonda za mlade talente Republike Srbije od 2016.god. Dobitnica je godišnje nagrade ,,Dositeja'' za 2017. 2018. i 2019.godinu od strane Fonda za mlade talente Republike Srbije. Nakon izuzetnog nastupa na međunarodnom takmičenju ,,Ohridski biseri'' 2018.godine dobila je stipendiju i poziv za školovanje u San Francisku (San Francisco state university scholarships) (http://ohridskibiseri.org.mk/final-results-of-the-ohrid-pearls-international-competitions-2018/).

Nastupala je na mnogim koncertnim podijumima kao solista i predstavnik FMU u Beogradu: Velika sala KNU, Galerija KNU, Galerija SANU, SKC, Kuća Kralja Petra, solistički koncert u sali CLU Gvarnerijus i Galeriji SANU, Muzej Narodnog pozorišta, u Narodnoj bibilioteci, Konaku knjeginje Ljubice, Galeriji ARTGET, UK Stari grad itd

Član je kamernog orkestra Gudači Sv. Đorđa, sa kojim je nastupila i kao solista, u saradnji sa dirigentom Srboljubom Dinićem u Skipštini Grada Beograda i Belikoj sali KNU. Na svečanom koncertu FMU u Beogradu nastupila je u Velikoj sali KNU kao solista decembra 2021. godine. Imala je koncerte kao solista sa orkestrima MasterArt akademije i Art link u Beogradu, takođe u Velikoj sali KNU.

Staša Žikić je izabrana da ovog leta bude učesnik na Colluvio CHAMBER MUSIC Academy.

Anika Goldner

Anika Goldner (22), rodjena u Beogradu, redovan je student četvrte godine fakulteta na Muzičkoj Akademiji u Gracu (Universität für Musik und darstellende Kunst Graz) u klasi profesorke Vesne Stanković-Moffatt.

Osnovnu, kao i Srednju Muzičku školu “Davorin Jenko" završila je u Beogradu, u klasi profesorke Marije Kovačević. Srednju muzičku školu završila je sa uspehom djaka generacije.

Od preko 20 prvih nagrada koje je osvojila na takmičenjima širom Srbije, najviše se ističu prve nagrade na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije (2018., 2016., 2012., 2010, i 2008. godine), kao I mnogobrojne nagrade na drugim medjunarodnim takmičenjima (Medjunarodno takmičenje Petar Konjović, Medjunarodno takmičenje Aleksandar Glazunov, Pariz)

Za vreme školovanja, nastupala je na brojnim koncertima kao solista, u orkestru ili kamernom sastavu širom Srbije (Kolarac, Beogradska filharmonija, Narodno Pozorište, Srpska Akademija Nauka i Umetnosti, Skupština grada Beograda..), kao i širom Evrope (Festspielhaus Baden-Baden, Teatro Djuzepe Verdi u Milanu, Filharmonija u Linzu, Filharmonija u Gracu, Nemačka, Češka, Italija, Slovenija…)

Pohadjala je Letnju školu Kamerne muzike I medjunarodni festival "Musica Mundi" u Belgiji, gde je u klasi Marka Mesendžera (Rojal Akademija, London) prisustvovala predavanjima Vadima Repina i Ivrija Gitlisa, kao I masterklas kamerne muzike Colluvio (pod mentorstvom Milane Chernyavske, Klausa Kristijana Šustera I Olivere Milić – Hirscher) gde je kao vodja kvinteta nastupala u Beču i Pragu..Takodje je učestvovala na festivalu Emira Kusturice“Boljšoj”, na Mokroj Gori (2013, 2015, 2017), Fesyvalu u Forliju (Italija), itd.

Pohadjala je majstorske kurseve Timura Meljnika, Gorjana Košute, Marka Josifovskog, Mateje Marinkovića, Roberta Lakatoša, Dejana Mihailovića.

Od 2015. do 2017. bila je član ESYO orkestra u kome je nastupala širom Italije I Slovenije. Takodje je 2020 bila učesnik orkestra Euphony (Austria).

U decembru 2019. godine nastupala je u Bečkom kamernom orkestru na Novogodisnjem koncertu u Festspielhaus-u u Baden Badenu.
Dobitnik je nagrade “Dositeja” I korisnik je Fondacije za mlade talente grada Beograda.

Od 2020.-2021. godine bila je korisnik stipendije Muzičke Akademije u Gracu kao student sa odličnim uspehom tokom školovanja.

Bila je korisnik violine (Anton Haff) fondacije “Albert-Eckstein Stiftung” od 2020. do 2021. godine.

Kristina Marušić

Kristina Marušić rođena je u Beogradu 2001. godine i violinu svira od svoje sedme godine. Trenutno je student prve godine na FHNW – Muzičkoj Akademiji u Bazelu, Švajcarska u klasi Gaja Braunštajna i završne godine Akademije umetnosti u Novom Sadu, u klasi Roberta Lakatoša. SMŠ i OMŠ ”Davorin Jenko” u Beogradu, instrument violina završila je u klasi Marije Kovačević, a OMŠ instrument klavir u klasi Marije Janković i Bojane Božić Simišić.

Javne solo nastupe ili sa kamernim sastavima imala je širom ne samo Srbije već i cele Evrope (u Nemačkoj, Austriji, Italiji, Švajcarskoj, Makedoniji, Sloveniji, Hrvatskoj). brojne solističke koncerte imala je u Galeriji SANU, Skupštini grada Beograda, Kući Kralja Petra I, Kulturnom centru Rakovica, Multimedijalnoj Sali u Novom Sadu itd. Nastupala je i u Beogradskoj filharmoniji, Ljubljanskoj filharmoniji, Rezidenciji Japana, Rezidenciji Indonezije, Narodnom pozorištu, Pozorištu na Terazijama, Kalemegdanu itd. 

Kao solista u pratnji orkestra nastupala je u Velikoj Sali Kolarčeve zadužbine i Kulturnom centru Rakovica, a kao solista u pratnji gudačkog ansambla Roberta Lakatoša u Beogradu i u Gradskoj kući u Novom Sadu.

U toku školovanja Kristina je osvojila preko 30 nagrada na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima od kojih su najvažnije: Laureat na međunarodnom takmičenju „Grand  Prize Virtoso“, London, Laureat na međunarodnom takmičenju gudača “Aleksandar Glazunov” u Parizu, nagrade na međunarodnom takmičenju „Gianluca Campociaro“ u Italiji i Nedalka Simeonova u Bugarskoj, Ohrid Pearls u Makedoniji kao i brojne prve nagrade na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima u Srbiji.

2018. godine Radio Televizija Vojvodine snimila je reportažu sa Kristinom u svom serijalu „Obično, a vrhunski“ posvećenom mladim talentima.

Dobitnik je nagrade Fonda za mlade talente Republike Srbije - Dositeja za od 2013. do 2017., stipendista Fonda za talente grada Beograda za 2017, 2018. godinu i od 2018. do 2021. godine je stipendista Fonda za talente „Privrednik“ iz Novog Sada kao i primalac stipendije za mlade talente Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Takođe je dobitnik nagrade za Izvrsnost u studiranju u 2017/2018,  Akademije umetnosti u Novom Sadu (prosek 10/10)

U 2020/2021. dobitnik je stipendije Muzičke akademije u Bazelu, Lyra Fondacije iz Švajcarske.

Kao član kamernog orkestra Moritzburg Festival Akademije nastupala je u Berlinskoj Filharmoniji, a sa Kamernim orkestrom Muzičke Akademije u Bazelu u  dvorani Stadt Casino Bazel.

Od 2015. do 2017. bila je je član European Spirit of Youth Orchestra– ESYO . 2016. godine izabrana je za koncertmajstora ESYO na tronedeljnoj letnjoj turneji po Italiji, Austriji, Hrvatskoj i Sloveniji. 

Časove kamerne muzike pohađala je kod Aleksandra Sitkovetskog, Gaja Braunštajna, Mire Vang, Jana Voglera, Leonida Kerbela i Marka Mesindžera, kao i majstorske kurseve kod Aleksandra Sitkovetskog, Aleksandre Sum, Ivrija Gitlisa, Herberta Greenberga, Qian Zhou, Igora Tkatchouka, Mateje Marinkovića i Timura Melnyka. 

Kristina je izuzetno aktivna i u kamernoj muzici. U Bazelu već svira sa četiri različita kamerna sastava, dva gudačka kvarteta i dva klavirska trija, a u Srbiji je član klavirskog tria „AROM’“’, gudačkog kvarteta „Ignis“ i Kamernog ansambla Roberta Lakatoša. Dugi niz godina bila je član  „Beogradske dečije filharmonije“, „Master Art Akademije“.

Kristina svira na violini iz 19. veka i gudalu ručne izrade Vladimira Radosavljevića, zahvaljujući donaciji Fondacije za mlade talente grada Beograda.

Andrej Balaž

Andrej Balaž, violinista rođen 14.05.2004 godine u Novom Sadu. Potiče iz porodice profesionalnih muzičara. Još od najmlađih dana pokazuje sklonost i interesovanje za klasičnu muziku. Prve časove violine dobija sa sedam godina od svog oca. Nižu muzičku školu upisuje sa devet godina i završava je za četiri u klasi prof. Vitalij Gulijčuka, a osnovnu školu završava sa „Vukovom diplomom“ za šest godina. Danas je Andrej sa šesnaest godina student druge godine Akademije umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Florijana Balaža.

Za kratko vreme osvaja više od 50 prvih nagrada i zvanja Laureata na domaćim, regionalnim i međunarodnim takmičenjima. Neke od najznačajnih nagrada su: Republička takmičenja i „String fest“ - Srbija, „Tartini“ – Slovenija, „Ars nova“ – Italija, „Daleki Akordi“ - Hrvatska, „Svirel“ - Slovenija, „GianLuca Campochiaro“ – Italija, „Jaroslav Kocian“ – Češka, Grand – prix takmičenja „Slovenske muzike“ Moskva – Rusija. Andrej je više godina za redom dobitnik „Vidovdanske nagrade“ Gradske uprave za kulturu i „SPECIJALNE DIPLOME“ Pokrajinskog sekretarijata za kulturu za kontinuirano postizanje vrhunskih rezultata iz oblasti muzike. Dobitnik je stipendiju koju dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja R. Srbije za „Izuzetno nadarene učeniike i studente“. Senat Univerziteta u Novom Sadu dodelio mu je priznanje „Za vrhunske rezultate postignute na evropskim i svetsim takmičenjima u školskoj 2019/2020. godini“.

Ostvario je veliki broj solističkih nastupa kao i nastupe na značajnim i prestižnim manifestacijama i festivalima (Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Italija, Grčka, Austrija, Češka, Mađarska, Engleska i Rusija). Učestvovao je na koncertima ArtLink – Societe Generale Muzičkog ciklusa za mlade talente u okviru kog je nastupio kao solista sa orkestrom u Zadužbini „Ilije M. Kolarca“ u Beogradu, rezidenciji francuske Ambasade u Beogradu, svečanoj sali „Prve kragujevačke gimnazije“ i gradskoj kući u Novom Sadu. Sa „Zrenjaninskim i Vojvođanskim kamernim orkestrom“ nastupao je kao solista u Gradskoj kući u Zrenjaninu, Subotici i Skupštini grada Beograda. Sa „Novosadskom filharmonijom mladih“ nastupao je takođe kao solista u prestižnoj dvorani novosadske Sinagoge. Član je međunarodnog orkestra „TRIORKA. Pored solističkih nastupa i takmičenja Andrej neguje i kamerno muziciranje sa duom „Fantastic Boys“ osvaja prvo mesto na Republičkom takmičenju 2017 godine i prestižnu nagradu najboljeg ansambla u svim kategorijama kamerne muzike na internet „International World Competition“. Njegove uspehe su pratili i zabeležili mnogi internet i pisani mediji, gostovao je u emisijama RTS-a, RTV-a, Kanal-u 9 i Pink televiziji. Andrej je pohađao kurseve kod eminentnih profesora: Igor Tkačuk, Arkadi Vinokurov i Tatjana Balašova.

Kata Stojanović

Kata Stojanović je rođena 1997. godine u Požarevcu. Violinu je počela da svira u šestoj godini, u Muzičkoj školi ,,Stevan Mokranjac”, u rodnom gradu. Završila je i osnovnu i srednju školu, u klasi profesora Zorana Veljkovića, kao đak generacije.

Osnovne i master studije je završila na Fakultetu muzičke umetnosti, u Beogradu, u klasi profesorke Maje Jokanović, a nakon toga je završila još jedan master sa specijalizacijom, na Ciriškom univerzitetu umetnosti, u klasi profesora Aleksandra Sitkovjetskog. Trenutno je student druge godine doktorskih studija violine, na FMU, u Beogradu.

Od velikog broja nagrada, najznačajnije su: I nagrada na takmičenju ,,Gianluca Campochiaro”(Katanija, Italija); specijalna nagrada izdavačke kuće ,,Staccato’’ na takmičenju ,,Anton Rubinstein”(Dizeldorf, Nemačka); I nagrada na takmičenju ,,World Open Online Music Competition” sa pijanistom Nikolom Zaringerom, u kategoriji ,,Duo”.

Kao najbolji student gudačkog odseka na FMU, u Beogradu, dobila je nagrade iz fondova ,,Miodrag Macić Mišo’’, ,,Meri Žeželj-Majer’’ i ,,Merima Dragutinović’’.

2021. i 2022. godine je stipendista Fondacije ,, Dobar glas’’, koja joj je omogućila usavršavanje na masterklasu sa Nemanjom Radulovićem, Stefani Fontanarosom i Ksenijom Milošević.

Pored toga je pohadjala i majstorske kurseve kod Romana Simovića, Gordana Nikolića, Vesne Stanković, Bruna Kanina, Ivrija Gitlisa i Ilje Gruberta.

Aktivna je u kamernom muziciranju. Saradjivala je sa Itamarom Golanom, Romanom i Milenom Simović, Đovanijem Njokijem, Marijom Špengler, Nemanjom Stankovićem, Ljubišom Jovanovićem, Ukijem Ovaskainenom, Gordanom Marjanović, Sandrom Belić...

 Bogato orkestarsko iskustvo je stekla u mnogim orkestrima, a posebno je značajno i iskustvo u ulozi koncertmajstora u kamernom orkestru ,,Gudači Sv.Djordja’’, ansamblu ,,Metamorfozis’, simfonijskom orkestru ,,Beogradski simfoničari’’. Od 2018.godine je koncertmajstor u orkestru ,,Baltic Sea Philharmonic’’, pod dirigentskom palicom Kristjana Jarvija, sa kojim se u martu 2022.godine istakla i kao solista, u sali Berlinske filharmonije (Nemačka), sali Kraljice Elizabete (Belgija) i Centru solidarnosti (Poljska).

Član je i ,,Gudačke reprezentacije mladih’’, sa kojom je predstavila zemlju na ,,EXPO Dubai 2020’’ i čiji je umetnički rukovodilac violinista Stefan Milenković.

2019. godine je položila audiciju za konkurs ,,Mladi i uspešni’’, pa je očekuje nastup uz pratnju simfonijskog orkestra RTS.

2022.godine je položila audiciju za jedan od najprestižnijih festivalskih orkestara na svetu ,,Pacific Music Festival Orchestra’’, u Japanu.

Od 2021. godine je zaposlena na FMU, u Beogradu, kao ,,Istraživač-pripravnik’’.

Veronika Mona Bogić

Veronika Mona Bogić rođena je 2004. u Beogradu. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje je pohađala u SMŠ “Kosta Manojlović“ u klasi profesorke Ane Ilijoske Bogić. Trenutno je student na FMU u Beogradu u klasi prof. Maje Jokanović. Dobitnica je mnogobrojnih prvih nagrada na međunarodnim takmičenjima od kojih izdvajamo: Laureat takmičenja “Arthur Grumiaux 2015, (Namur, Belgija) , Laureat i apsolutni pobednik svih kategorija na takmičenju “Ohridski Biser“ 2016 (Ohrid, Makedonija), Laureat takmičenja “Antonio Salieri“ 2019, (Lenjago, Italija), nagradu „Guseppe Magnani“ za virtuozitet, nagradu udruženja „Vizantija“ za izuzetna zalaganja u oblasti umetnosti kao i Dositejevu nagradu za postignute rezultate na takmičenjima...

Sa 11 godina počela je svoju prvu turneju solističkih koncerata koji su se izveli u Beogradu, Čačku, Valjevu, Mostaru, Splitu, Makarskoj, Trstu, Kopru, Piranu, Izoli, Sežani, Novoj Gorici itd, a od tada je nastupala u Francuskoj, Belgiji, Italiji, Austriji, Ukrajini, Sloveniji, Hrvatskoj, Makedoniji, BiH... Nastupala je kao solista sa orkestrima: “Dušan Skovran“, Simfonijskim orkestrom RTS, kamernim orkestrom u okviru festivala „Conques La Lumiere du Roman“ u Francuskoj, Janaček kamernim orkestrom iz Češke, orkestrima Art Linka i Master Art Akademije, kao i Zrenjaninskim Kamernim Orkestrom. Od 2021. godine je stipendista Fondacije Dobar Glas i imala je prilike da učestvuje na masterklasu sa maestrom Nemanjom Radulovićem, Stefani Fontanarosom i Ksenijom Milošević u Ečkoj nastupajući kao solista sa Zrenjaninskim Kamernim Orkestrom, a 2022. sa ansamblom "Double Sense" Nemanje Radulovića. Snimala je za TV Galaksiju, N1, RTS, TV Kopar... Usavršavala se na majstorskim kursevima kod prof. Zorana Milenkovića, Marka Josifoskog, Dore Švarcberg, Nemanje Radulovića, Timura Meljnika, Tatjane Balašove, Igora Tkačuka, Adriana Pincarua, Miča Dimitrova, Dragana Sredojevića...